Discursul Majestății Sale Margareta la Copenhaga

Societatea Daneză de Politică Externă

15 comentarii

 1. Un alt text de referință istorică al Coroanei Române. Aceasta înseamnă, și nu altceva, să-ți servești țara cu inteligență, profesionalism și demnitate. Nu cu șabloane retorice, nu cu țâfnă ori dulcegării complezente. Nu eludând un adevăr și exagerând un altul. Rănile se vindecă cu bisturiul ascuțit și cu o mână care nu tremură, care taie exact acolo unde durerea e mai mare. Dacă politicienii europeni – din Vest, respectiv din Est – nu vor proceda precum Custodele Coroanei noastre, drumul nu va fi ușor.

 2. Iuliu Tâmpa - Sibiu says:

  Fie ca lumina învierii domnului să ne unească PENTRU cel mai important ACT ISTORIC LEGITIM REPARATORIU REDAREA TRONULUI MAJESTATII SALE REGINEI MARGARETA ! AȘA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 3. Nicoleta Bogăceanu says:

  Un adevărat discurs al liderului de facto al României, pe care îl aşteaptă orice român adevărat. Reverență, Majestatea Voastră!

 4. Pan Ama says:

  In afara de Regele Mihai, un asemenea Discurs pentru Romania nu cred ca a mai rostit nimeni in Europa, din acea tragica zi de Marti, 30 Decembrie 1947… Majestatea Voastra, va multumim ! Va multumim pentru Speranta pe care o reinviati in inimile noastre! Va multumim pentru dragostea pe care este limpede ca o aveti pentru noi ❤️

 5. Ioana Tâmpa says:

  FELICITARI MAJESTATE PENTRU vizita de înaltă ținută REGALĂ și discursul de politică externă IMPECABIL !

 6. Constantin-Valeriu Trifan says:

  Un discurs demn de un veritabil sef de stat al Romaniei. Va multumim, Majestatea Voastra!

 7. Cristina Iorga says:

  Stimez tot ceea ce face Majestatea Voastra! Admir felul in care ati administrat, de la revenirea in tara in 1990, toate programele si evenimentele Casei Regale. Ati facut si faceti mult bine acestei tari! Va multumim, Majestatea Voastra! Cu plecaciune, Cristina Iorga!!

 8. Diana Tocitu says:

  Doamne, ce discurs!! Demn, ferm, profund!! Așa ne reprezintă REGINA noastră!! Mulțumim, Majestate!!Slavă Domnului că Vă avem!

 9. Medaru Gabriel says:

  Este un discurs impresionant!!! Nu am cum să uit și demersurile efectuate înainte de summitul NATO de la Madrid din 1997.

 10. Cristina Iorga says:

  Majestatea Voastra este un model si un reper moral pentru Romania. Va iubim nespus si dorim sa va vedem pe tronul tarii. Dorim o Romanie respectata in lume, asa cum doar Majestatea Voastra si intreaga Familie Regala este primita cu tot respectul cuvenit, oriunde ar merge in lume.
  Multumim pentru misiunea pe care continuati sa o infaptuiti, cea de diplomatie internationala, de caritate, de reprezentare a poporului, indiferent de apartenentele politice. Majestatea Sa ii uneste pe romani si asta ii e menirea. Dumnezeu sa binecuvinteze Romania! Dumnezeu sa binecuvinteze Regina!

 11. Diana Lucia Zotescu says:

  Va felicit, Majestatea Voastra, pentru magistralul Vostru discurs, plin de adevar, demnitate si viziune. Este o punere necesara in perspectiva reala a ceea ce asteptam noi, romanii, atat de la colegii (fratii) nostri de Uniune Europeana, cat si de la noi insine. Pentru ca adaptarea este un proces indelung, poate mai lung decat ne asteptam, care trebuie sa porneasca din ambele sensuri, dar cu un plus de viteza din partea noastra. Va multumim, Majestate.

 12. Horia Florin Dragan says:

  Cum am mai spus. Familia Regala face de facto politica externa a Romaniei si toata lumea se face ca nu observa acest efort deosebit. Si nu ma refer la partidele politice sau la Primul Ministru sau Presedintele Romaniei. Ma refer la media romana. De ce aflam numai pe Facebook ?!?

 13. SORIN IFTIMI says:

  Cu respect, vă recomand verificare modului în care sunt folosite simbolurilor Familiei Regale. Nu știu dacă așa arată documentul original, dar cred că nu este potrivită folosirea pavilionului regal pe frontispiciul documentului, în locul stemei…

 14. Răspuns dlui Sorin Iftimi says:

  Domnule Iftimi, vă mulțumim pentru preocuparea dumneavoastră și pentru mesaj! Pe documentele oficiale (scrisori, declarații, certificate regale, brevete de decorări etc.) se folosește stema Casei Regale, într-una dintre cele trei forme ale ei: mică, mijlocie și mare.

  Un text citit într-o împrejurare publică nu este, propriu-zis, un document oficial. În acest caz, Casa MS folosește stindardul suveranului, pentru a sublinia că textul respectiv este scris de suveranul Casei. Nu se procedează așa cu scrisorile adresate unor șefi de Stat (cum au fost, recent, scrisoarile către Președintele Republicii Franceze și către Împăratul Japoniei).

  Cu stimă,
  Secretariatul Regal

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50974333
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate