Majestatea Sa a vizitat Curtea Internațională de Justiție de la Haga

În a doua zi a vizitei regale în Olanda, joi, 10 octombrie, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Curtea Internațională de Justiție. La vizită a luat parte ES dna Brândușa Predescu, ambasadorul României la Haga. Majestatea Sa a fost întâmpinată la sosire de Excelența Sa Peter Tomka, președinte al Curții Internaționale de Justiție (2012-2015), actual judecător al CIJ, și de dl Philippe Gautier, grefierul Curții Internaționale de Justiție.

După întâlnirea cu înalții reprezentanți ai Curții, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat Palatul Păcii, unde au fost invitați să parcurgă Holul de Intrare și Marea Sală a Justiției, precum și Saloanele Roșu, Verde și Japonez, spații-simbol ale acestei prestigioase instituții a Națiunilor Unite.

În grădina palatului, oaspeții regali români au dorit să vadă banca dedicată lui Nicolae Titulescu, așezată în parcul CIJ cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea marelui diplomat român. Oaspeții regali au vizitat palatul și parcul în compania dlui Andrey Poskakukhin, prim-secretar al Curții Internaționale de Justiție.

În după-amiaza de joi, 10 octombrie, în orașul Breda, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au vizitat Academia Olandeză de Apărare, o instituție de învățământ care oferă antrenament militar și pregătire teoretică în Regatul Țărilor de Jos din anul 1828.

Cuplul regal român a avut o întrevedere cu adjunctul comandantului academiei, colonelul Antonie Wilhelmus Keijsers, şi cu locotenent-colonelul Rob Luttge, comandantul Departamentului Educațional. După întâmpinarea oaspeților, gazdele au făcut Majestății Sale și Alteței Sale Regale o prezentare a activităților universității.

Prestigioasa instituție de învățământ superior militar este găzduită de Castelul Breda, parte a unei fortărețe olandeze datând din secolul al XII-lea. Oaspeții regali români au vizitat colecția istorică a academiei, aflată în castelul medieval.

La Curtea Internațională de Justiție din Haga

La Academia Olandeză de Apărare, Castelul Breda

Fotografii de Silviu Matei ©AGERPRES

1 comentariu

 1. Viorica V. M. says:

  Avem certitudinea ca in urma impresiilor deosebite lasate de prezentele Excelentelor Voastre Regale nici o gazda nu Va va uita in curand.
  .
  Daca Take Ionescu – in anul 1912 – remarca, despre omul nostru de stat, Nicolae Titulescu, cum ca:
  „Un mare, un extraordinar talent s-a ridicat la tribuna românească și acest talent este al nostru”, astazi este de apreciat si de sustinut faptul ca ne gasim in fata unei realitati cu atat mai de apreciat cu cat este vorba despre Regina Margareta a Romaniei.
  .
  Admiratiea, pretuirea, recunostinta si sustinerea noastra!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49632052
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate