Liceenii din Giurgiu, la Palatul Elisabeta

Astăzi, marți, 20 martie 2018, un grup de elevi de la Colegiul Național “Ion Maiorescu” din Giurgiu, însoțiți de profesorii lor, au vizitat Palatul Elisabeta.

În urmă cu exact o lună, în ziua de 20 februarie, Principele Radu a fost musafirul liceului, unde Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu elevii și profesorii, a vizitat sălile de clasă, biblioteca, care cuprinde un fond de carte rară, iar la final a plantat un tei în fața colegiului.

Astăzi, liceenii din Giurgiu au vizitat sălile mari ale palatului, începând de la Salonul Mihai I, continuând cu Galeria de Artă, Salonul Carol I și Elisabeta, Biroul Reginei, Salonul Alb și Sala Regilor.

În a doua parte a vizitei, elevii s-au întâlnit cu Principele Radu, care le-a urat bun venit în palat, în numele Majestății Sale Custodele Coroanei, și a purtat cu elevii un dialog despre însemnătatea centenarului pe care îl sărbătorim în acest an și despre rolul Familiei Regale în societatea contemporană.

Elevii și profesorii Colegiului Național din Giurgiu au luat ceaiul împreună cu Principele Radu în Sufrageria Mare a palatului și au primit în dar câte o carte din partea Majestății Sale Custodelui Coroanei.

Fotografii de Daniel Angelescu

12 comentarii

 1. Emil Marculet - Piatra Neamț says:

  Tinerii sunt speranta in Monarhie, un sincer si mare respect.

 2. Eta Cov says:

  Genial.

 3. Viorica M.V. says:

  Doamne ajuta!

 4. Alice Butu - București says:

  Frumoase initiative… In felul acesta , tineri pot face comparatie intre monarchie ( cultura , educatie, etc si actuala situație pe care o trăim … Minciuni. Corupție , hotii etc…)

 5. Florina Silvia Iliescu says:

  Sfatul Regelui de a întâlni oamenii este urmat cu diligență, eleganță si cu inima deschisă.
  Majestate, va mulțumim! Monarhia tratează si vindecă România!

 6. Cristian Sandu says:

  Romania va redeveni monarhie!

 7. Ioana Rusu says:

  Felicitari! Traiasca Monarhia!

 8. Dragos says:

  Foarte frumos! Un gest de milioane!

 9. Frumos!Respect!!!Doamne ajuta!!!

 10. Ioana says:

  Foarte frumos! Impresionant!Felicitari tuturor!

 11. Diana Lucia Zotescu says:

  Intreaga vizita a fost, cu siguranta, deosebit de importanta si informativa pentru elevii giurgiuveni si profesorii lor. Vizitarea salilor Palatului, a Galeriei Regale de Arta, explicatiile primite au fost cum nu se poate mai binevenite. Dar. dupa parerea mea, momentul cel mai memorabil a fost ocazia deosebita de a lua ceaiul – in stil regal – alaturi de Alteta Sa Regala Principele Radu. Au simtit atunci, cu siguranta, caldura, sinceritatea si apropierea plina de umanitate cu care sunt tratati romanii atunci cand intra in contact direct cu membrii Familiei Regale. Este o atitudine fireasca, netrucata, pe care nu se poate sa nu o constate orice om intr-o atare situatie. Cred ca acest moment al vizitei va ramane viu multa vreme in memoria tinerilor vizitatori ai Palatului Elisabeta.

 12. Cialisonline says:

  Celelalte strazi din Giurgiu care sunt terminate si pline gropi propunem sa poarte numele primarului.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 43036785
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate