La Paris a fost inaugurată Promenada Regina Maria a României

Marți, 15 octombrie, la începutul după-amiezii, Majestatea Sa și Principele Radu au luat parte la inaugurarea oficială a «Promenadei Regina Maria a României», situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel.

Autoritățile de Stat franceze au fost reprezentate de dna Catherine Vieu-Charier, vice-primar al Orașului Paris, dl René-François Bernard, vice-primar al Arondismentului 7 al orașului Paris, dl Andre Chassaigne, membru al Adunării Naționale a Franței și de diplomați ai Ministerului de Externe francez. Inițiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparține Ambasadei României în Franța și a fost călduros susținută de dl Andre Chassaigne, șeful Grupului de Prietenie Franța-România din Adunarea Națională, și de dna vice-primar al Parisului, Catherine Vieu-Charier.

Autoritățile române au fost reprezentate de ES dl Luca Niculescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, și de consilierul de Stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea ES dlui Președinte al României. La finalul solemnității, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei s-a adresat participanților.

Au luat parte ES dl Adrian Cioroianu, ambasadorul României la UNESCO, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța și membri ai comunității românești din Franța. Au fost prezente personalități ale vieții culturale franceze, printre care dl Frederic Mitterrand și dl Stephane Bern.

A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței.

Foto: ©AGERPRES Silviu Matei

8 comentarii

 1. Viorica V. M. says:

  Vive la Reine Margareta de Roumanie, “en paix et en honneur”!

 2. Se cuvine să îndreptăm un gând bun atât către marea noastră Regină, dar și către urmașa ei Custodele Coroanei. Care a făcut posibil nu doar evenimentul de azi dar și refacerea relațiilor cu Franța, aliatul nostru traditional. În anii ororii comuniste, dar și în cei ai unei tranziții cenușii și fără orizont, nimic n-a mai fost, n-a mai putut să fie ca înainte în aceste relații. Un gând de aleasă recunoștință și Franței, statului francez și d-nei Michèle Ramis, ambasadoarea franceză la București, o prietenă caldă a românilor și a Familiei Regale.

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Bucuria de a fi turist la Paris a oricarui roman care ajunge acolo va fi, de acum, dublata de mandria de a parcurge nu doar Champs Elisee si celelalte bulevarde, ci si Promenada “Marie de Roumanie – Reine de Roumanie” din imediata vecinatate a celui mai vizitat monument parizian (exceptand, fireste, marile sale muzee), Turnul Eiffel.

  Multumim ES Domnului ambasador Luca Niculescu pentru initiativa si oficialitatilor franceze care au sustinut-o, facand-o oficialmente posibila, si in special Majestatii Sale Margareta si Altetei Sale Regale Principelui Consort Radu care au dat inalta prestanta si demnitate reprezentarii romanesti la acest exceptiional eveniment.

 4. […] Au luat parte şi Adrian Cioroianu, ambasadorul României la UNESCO, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța și membri ai comunității românești din Franța. Au fost prezente personalități ale vieții culturale franceze, printre care Frederic Mitterrand și Stephane Bern. A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței, potrivit http://www.romaniaregala.ro. […]

 5. creangă ioan says:

  extraordinar, bravo, felicitări tuturor celor care au inițiat acest mare act de patriotism !

 6. Vive la Reine Margareta de Roumanie, “en paix et en honneur”!

  Es lebe die Königin der Herzen und von Rumänien
  I. M. Margarete von Rumänien

  Wach bitte auf, liebes Rumänien – Desteaptäte Romäne

 7. Mesaje FB says:

  Hanganu Mariana Felicitări ,foarte frumos !
  #
  Costea Mariana FELICITĂRI , MAJESTATE ! MULTĂ SĂNĂTATE ȘI NUMAI BINE !
  #
  հաճախ ծաղկող ծաղիկ Cu mare Stima si Respect Casei Regale Romane !!! Va Iubim si speram ca nu v-a trece mult timp cand , Casa Regala va indruma tara aceasta !! Felicitari Familiei Regale a Romaniei !
  #
  Paula Moca Felicitări , dar as dori sa avem și un bulevard care sa- I poarte numele Reginei Maria !
  #
  Rafila Rus Felicitări.Bună dimineata.
  #
  Roxana M. Gabriela ♥️Inima minunatei REGINE MARIA traieste in sufletul nostru , al tuturor romanilor . Entitatea EI spirituala salasluieste acum ~ precum materialitate ~ ‘n Paris, “ leaganul culturii universale “ . Felicitari Familiei Regale a Romaniei !
  #
  Elena Patra Felicitari
  #
  Elena Patra Amin, Doamne ajuta
  #
  Dan Mazga Bună dimineata și multe felicitări .
  #
  Sory Sorina Felicitari! Emotionant!
  #
  Sorina Reed Felicitari
  #
  Jinga Tache Emoționant. Frumos. Mulțumim autorităților franceze, pariziene.
  Minunat.
  #
  Ana Maria Felicitări.
  #
  Camelia Toderita Felicitări!
  #
  Flori Uta Felicitări!
  #
  Ionela Saragea Felicitări!
  #
  Maria Coțan Bertean FELICITĂRI MAJESTATEA VOASTRĂ! ♥️
  #
  Rizea Luminita FELICITĂRI!!
  #
  Lili Liliana Felicitări tuturor! Vă iubiți istoria și țara!
  #
  Felicia Cuparencu Felicitari !
  #
  Nely Ely Felicitarii!
  #
  Mariana Dobre Felcitarii!
  #
  Dochia Cornelia Felicitări!
  #
  Nuti Cristina Respect.
  3
  Valeria Gramada FELICITĂRI!
  #
  Vasile Moisei Felicitari tuturor !
  #
  Vio Duca Felicitări Majestatea Voastră!
  #
  Doina Stoicea Felicitări tuturor!
  #
  Mirela Rusu Felicitări tuturor celor implicați!
  #
  Danci Iliana Felicitări!
  #
  Silimon Rodica Felicitări!
  #
  Dan Octavian Sincere felicitări pentru Majestatea Sa Margareta,initiatoarea acestui fapt.
  #
  Livia Radu Felicitări!
  #
  Daniela Vlad Felicitari!

 8. […] 15 octombrie 2019, Majestatea Sa Margareta a inaugurat Promenada Regina Maria a României de la Paris, în vecinătatea Turnului Eiffel, în compania ambasadorului român la Paris, ES dl Luca […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50987748
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate