La Ministerul Apărării Naționale, 2 aprilie 2024

Marți, 2 aprilie 2024, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au fost oaspeții Ministerului Apărării Naționale, cu ocazia împlinirii a douăzeci de ani de la aderarea României la NATO. La 2 aprilie 2004, a fost arborat oficial drapelul țării noastre la sediul NATO, patru zile după ce România a aderat la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (29 martie 2004), prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. AGERPRES

Alianța Nord-Atlantică însăși împlinește, la 4 aprilie, 75 de ani de la fondarea alianței, la Washington D.C. (4 aprilie 1949). OBSERVATORUL MILITAR

Custodele Coroanei și Principele Radu au fost întâmpinați de Excelența Sa domnul Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale. În holul de onoare al ministerului, ministrul a luat cuvântul, evocând momentul aniversar și importanța pentru România a calității de membru NATO, a parteneriatelor strategice dintre Românie, SUA și Uniunea Europeană, mai ales în contextului conflictului din Ucraina și al situației geopolice sensibile din Republica Moldova. HISTOIRES ROYALES

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au adresat un cuvânt celor prezenți despre felul în care Familia Regală, de-a lungul aproape trei decenii, din martie 1997 până astăzi a conlucrat cu 16 guvernări românești succesive pentru a aprofunda, în societatea românească și în mediul transatlantic, înțelegerea aportului României la NATO și UE.

Majestatea Sa Custodele Coroanei: Noi suntem mândri de ce am putut să realizăm pentru ţara noastră, un efort comun al Familiei Regale şi Guvernului României şi Armatei şi slavă Domnului că suntem în NATO. Revenim de la Bruxelles, unde am vizitat sediul principal al NATO şi atât de mândră am fost că România este considerată o ţară serioasă, puternică, curajoasă şi că nu ne-a fost teamă să ne schimbăm în bine în aceşti ani.

A fost, cu același prilej, evocat proiectul Invictus România, o inițiativă națională, deopotrivă militară și civică, de a reintegra în societate pe eroii României de astăzi, militarii veterani răniți în teatrele de operații.

Cu ocazia împlinirii a două decenii de când România a devenit membru NATO, ministrul a oferit MS și ASR medalia aniversară a MApN instituită cu ocazia acestei sărbătoriri.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Intrarea Romaniei in NATO si in Uniunea Euroeana ar fi fost fie cu mult intarziata, sau amanata ‘sine die’, sau poate nu s-ar fi realizat deloc, fara aportul subbstantial al MS Regelui Mihai si al Casei Regale a Romaniei, al carui cuvant de sprijin a contat enorm in deciizia admiterii noastre in acestre vitale organizatii internationale.

  2. […] La Ministerul Apărării Naționale, 2 aprilie 2024 […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50973867
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate