Karate Traditional

Federatia Romana de Karate Traditional, prin Clubul Chelsea din Bucuresti, a organizat un nou concurs de karate traditional, combinat cu o demonstratie de tir cu arcul. Nicolae s-a aratat interesat sa mearga impreuna cu mine. Am petrecut o ora in mijlocul sportivilor tineri si foarte tineri din Bucuresti si de la cateva cluburi din Prahova.

img_1500.jpg

Ca de obicei, sensei Dan Stuparu si ceilalti membri importanti ai federatiei au fost gazde desavarsite. Competitia a fost onorata de ambasadorul Japoniei la Bucuresti, maestru de karate el insusi, de ministrul Transporturilor, dl Ludovic Orban, de ambasadorul Mihnea Constantinescu si de reprezentanti ai Primariei.

img_5861.jpg

Este insuficient prezent in mass-media acest sport nobil si inaltator. Principiile lui ar face bine intregii societati romanesti, dar mai ales vietii publice. Din pacate, karatele, sport al curajului si disciplinei, al modestiei si generozitatii, este foarte putin incurajat in Romania.

21042008189.jpg

De fiecare data, dupa cate o competitie nationala sau internationala a acestor copii si tineri exceptionali, ma uit, ca un reflex de speranta si iluzie, in presa de a doua zi. Nimic, niciodata.

1 comentariu

 1. Av. Alex. Jadaneant

  Alteta Regala,

  din pacate mass-media din Romania este orientata spre scandal. Adevaratele valori ale acestei tari nu sunt prezente in paginile ziarelor sau pe micul ecran. Am observat ca de cativa ani sportul inseamna in Romania doar patronii de cluburi si jucatorii de fotbal. Nu exista jurnal de sport sa nu afli ca X si-a mai umplut garajele cu ce stiu eu ce masina, ca Y se va casatori in nu stiu ce palat….
  Iar tinerii care fac performanta in alte sporturi sunt lasati prada nepasarii si uitarii.
  Suntem un stat care din pacate nu stim sa ne pretuim adevaratele valori. Si aici mass-media poarta o foarte mare vina.

  Cu fidelitate,

  Alex. Jadaneant

Lasa un comentariu

© 2007-2019 © 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 24846344
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate