Garden Party al copiilor la Palatul Elisabeta

Cu ocazia Zilei Copilului, în dimineața zilei de 1 iunie, Majestatea Sa Margareta a găzduit “garden party” pentru cei mici, la Palatul Elisabeta, acolo unde în fiecare an are loc sărbătoarea națională de 10 Mai. La evenimentul copiilor a participat și Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Peste 200 de copii au sărbătorit 1 Iunie în grădina Palatului Elisabeta AGERPRES

Evenimentul a fost organizat de Fundația Regală Margareta a României, aflată în al 29-lea an al existenței sale, care ne-a transmis următorul comunicat:

Sâmbătă, 1 iunie, peste 200 de copii din programul național Investiție în Mediul Rural, dar și din alte programe sociale susținute de Fundația Regală Margareta a României au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului în grădina Palatului Elisabeta, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

Pentru a marca Ziua Internațională a Copilului, în tradiția ultimilor ani, Fundația Regală Margareta a României a pregătit pentru micii invitați ateliere creative, jocuri sportive și momente artistice care vor face deliciul celor prezenți. Invitații sunt copii care frecventează centre sociale de tip after school din județele Argeș, Constanța, Ialomița, Ilfov, Teleorman și București, susținute de Fundația Regală Margareta a României și Fundația Vodafone România.

Copiii au ocazia să învețe jucându-se în cadrul atelierelor de modelaj în lut, Lego, origami, coronițe din flori sau geometrie distractivă. În plus, activitățile sportive precum tir cu arcul, badminton sau volei garantează buna dispoziție și transformă grădina Palatului într-un loc de joacă inedit.

Momentele artistice sunt oferite de bursieri ai programului Tinere Talente, dar și de ansambluri de dansuri și muzică populară ale Asociatiei părinților Florian Cristescu din județul Teleorman și Asociatiei Samarineni in Comunitate din Mărculești, Ialomița. Un moment inedit va fi demonstrația de gimnastică ritmică, oferită de Teodora Gene, 8 ani, campioană națională la acest sport.

De-a lungul celor 29 de ani de existență, Fundația Regală Margareta a României a derulat programe menite să asigure copiilor drepturile fundamentale – la o viață alături de familia biologică, la îngrijire medicală sau la educație și dezvoltare.

La acest eveniment au contribuit sponsorii: Fundația Vodafone România, Hochland, Mega Image, Decathlon România, Mustash, PepsiCo, Rue de Pain, Albalact, Q-Zine Catering, Smartbricks.

Programul național Investiție în Mediul Rural

Programul strategic Investiție în Mediul Rural urmărește prevenirea și reducerea abandonului școlar în mediul rural sau comunități mici și are ca principală metodă de intervenție dezvoltarea programelor de tip școală după școală la care au acces copiii din comunitate. Un număr de 8 centre sociale incluse în program susțin copii din mediul rural sau comunități mici pentru a avea acces la educație, a nu abandona școla și a-și îmbunătății rezultatele școlare. Programul se desfășoară în perioada 2017-2020, este derulat de Fundația Regală Margareta a României și finanțat de Fundația Vodafone România.  

Despre Ziua Internationala a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită în România și în alte aproximativ 50 de țări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state. Sărbătorirea unei zile dedicate copilului a fost propusă în 1925, la Conferința mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. La 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama o Zi mondială a copilului, bazându-se pe convingerea că trebuie acordată o atenție deosebită copiilor, care reprezintă generația de mâine. În România, Ziua Internațională a Copilului este marcată printr-o serie de evenimente speciale, care încep cu câteva zile înainte și continuă și după 1 iunie și la care sunt invitați deopotrivă cei mici și cei mari pentru a se bucura împreună

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I. Pentru detalii accesaţi: www.fpmr.ro

Contact presă Fundația Principesa Margareta a României:

Ioana Petrea – Director Fundraising & Comunicare
Email: ioana.petrea@principesa.ro – Telefon: 0723.299.448

Fotografii de Daniel Angelescu

 

3 comentarii

 1. Liliana Sora

  „Nu există o revelaţie mai profundă a sufletului unei societăţi decât felul în care îşi tratează copiii.”
  Toată admiraţia şi preţuirea pentru MS Margareta, Custodele Coroanei care, prin tot ceea ce face, pune în lumină cele mai minunate atribute umane: nobleţe, sensibilitate, blândeţe, generozitate…, având o perspectivă specială asupra situaţiilor în care sunt implicaţi copiii şi o viziune deschisă, pe termen lung , asupra devenirii şi viitorului acestora.

 2. O idee generoasă cu generația unei noi Românii.

 3. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  COPII VIITORUL NEAMULUI !
  CEA MAI MARE GRIJA TREBUIE SA FIE PENTRU EI !
  ADMIRATIE PENTRU FAMILIA REGALA PENTRU ORGANIZAREA SARBATORII “ZILEI COPILULUI” !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29276402
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate