Gala UNITER 2020, mesajul Majestății Sale

Luni, 21 septembrie 2020, în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, Uniunea Teatrală din România a prezentat Gala Premiilor sale din acest an.

Cu ocazia împlinirii, anul acesta, a 30 de ani de la înființarea uniunii, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a adresat un mesaj UNITER și participanților la gală.

În cadrul galei, în acest an Premiul pentru  “Cea mai bună piesă românească a anului” a revenit scriitoarei Ana Sorina Corneanu, pentru piesa “Hai să vorbim despre viață”.

Gala Premiilor UNITER a debutat în anul 1991, iar Premiul pentru cea mai bună piesă a anului a fost acordat, fără întrerupere, din anul 1992 până astăzi.

Este unul dintre cele mai importante concursuri de dramaturgie națională din vremurile noastre. Până în anul 2006, premiul a fost susținut de Fundația Regală Margareta a României. Din 2006 și până astăzi, premiul este acordat sub auspiciile Familiei Regale a României.

La gala din acest an, scriitoarea Ana Sorina Corneanu a câștigat premiul pentru piesa “Hai să vorbim despre viață”.

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    UNITER este o Organizatie care, de 30 de ani, sustine activitatea teatrala din Romania si pe “palmasii” breslei – actorii. Intra in firescul Casei Regale sa fie alaturi de orice initiativa culturala de o asemenea anvergura.

  2. […] Custodele Coroanei a primit la Palatul Elisabeta pe doamna Ana Sorina Corneanu, câștigătoarea Premiului pentru cea mai bună piesă românească a anului 2019 și pe maestrul Ion Caramitru, președintele […]

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30645702
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate