Gala Fundației Colecția Familiei Regale, Palatul Elisabeta, 2014

Vineri, 21 noiembrie 2014, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte la Gala inaugurală a Fundației „Colecția Familiei Regale”.

Gala inaugurală a avut ca scop strângerea de fonduri pentru restaurarea și conservarea obiectelor de patrimoniu aflate în Colecția de artă a Familiei Regale.

Seara a debutat cu vizitarea expoziției Fundației și cu un recital, în Sala Regilor, susținut de artiștii bursieri ai programului „Tinere Talente” desfășurat de Fundația Principesa Margareta a României.

Au luat cuvântul doamna Sandra Gătejeanu-Gheorghe, director al Fundației „Colecția Familiei Regale”, precum și doamna Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing.

În continuarea evenimentului, Altețele Lor Regale au găzduit un dineu în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta.

Meniul a cuprins millefeuille cu ton și ardei gras, somon cu pesto și orez sălbatic și tartă de lămâie. Rețetele fac parte din Cartea Regală de Bucate, volumele I și II, scrisă de Principesa Moștenitoare și publicată la Curtea Veche Publishing.

Printre invitații generoși s-au numărat doamna Alina Ana Alexe (Porphyras), doamna Iren Arsene (Curtea Veche Publishing), doamna Johanna Bos și domnul Manfred Bos, doamna Loredana Buhas (HelpNet), domnul Ovidiu Bunea, domnul președinte Sergio Faleschini și doamna Cornelia Faleschini (Vinarte), domnul Radu George și domnișoara Ecaterina Vlad (Fildas), domnul Georgian Gheorghe (Beautik), domnul și doamna Mălin Mălineanu (New Concept Travel), doamna doctor Ozana Moraru și domnul doctor Cristian Moraru (Clinica Oculus), domnul Cristinel Popa (BDR Associates), domnul și doamna Florin Spătaru (Șantierul naval Damen, Galați), domnul avocat Valeriu Stoica și doamna avocat Cristiana Stoica („Stoica și Asociații”), domnul Cătălin Șerban, domnul director general Mircea Turdean și doamna Mihaela Popescu (Farmec) și doamna Irina Șerban.

La 30 decembrie 2010, Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana împreună cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au înființat Fundația „Colecția Familiei Regale a României”, persoana juridică ce are ca scop păstrarea și promovarea patrimoniului dinastiei, apărarea principiilor Casei Regale a României, susținerea activităților sale publice și private, dar și aducerea la cunoștință publicului larg a obiectelor de patrimoniu și tradițiilor Familiei Regale și ale Coroanei Române.

Fundația cuprinde în patrimoniul său una dintre cele mai însemnate colecții private de artă din România compusă din peste șaptezeci de lucrări de artă, semnate de proeminenti artiști contemporani români, ce variază de la pictură și sculptură până la acuarelă, gravuri și desene. Fundația cuprinde și o serie de bunuri precum decorații și ordine regale, obiecte de mobilier, veselă, argintărie, fotografii de arhivă, obiecte decorative, însemne regale și costume populare.

Activitățile desfășurate de Fundație sunt finanțate din fonduri private, iar sumele obținute prin proiectele dezvoltate de organizație sunt folosite în scop caritabil pentru conservarea operelor de artă și a obiectelor din colecție, deschiderea reședințelor regale spre vizitare, organizarea expozițiilor tematice și publicarea unor volume de specialitate, cataloage ale expozițiilor și ghiduri dedicate reședințelor regale sau operelor de artă.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

3 comentarii

  1. vladut mihaela says:

    Acest eveniment pe langa scopul caritabil a impresionat si prin frumusetea si eleganta gazdelor Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu . Traiasca Casa Regala a Romaniei!

  2. Impresionant eveniment. Sunt mândră că sunt româncă şi simt că sunt reprezentată bine în ţară şi în lume de Familia Regală a României. Doresc din toată inima multă sănătate Familiei Regale în tot ceea ce întreprind. Doresc ca noi, poporul român şi minunata noastră ţară, România, să redevenim ce am fost sub înţeleapta domnie a Casei Regale a România. TRĂIASCĂ REGELE !

  3. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

    CASA REGALA ESTE SINGURA CARE POATE ASIGURA, PRIN ACTIVITATEA EI DE PROMOVARE A ADEVARATELOR VALORI, PRESTIGIUL ROMANIEI !
    TRAIASCA REGELE !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797632
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate