Fluturi sărutându-se, nouă ediție a unei cărți de Carmen Sylva

Am fost bucuros să iau parte, marți, 3 septembrie 2013, la ora 18, la lansarea unei noi ediții a cărții scrisă de Regina Elisabeta a României, intitulată “Fluturi sărutându-se”.

Lansarea a avut loc la Ceainăria Cărturești din strada Pictor Verona. Au fost prezenți Iren Arsene, Gabriel Badea-Păun (îngrijitorul ediției), Georgeta Filitti, Adrian-Silvan Ionescu și Irina Margareta Nistor.

Personalitățile amintite au vorbit cu erudiție și admirație despre prima regină a României, subliniind meritele ei sociale, culturale, diplomatice și regale. Cartea cuprinde cugetări scânteietoare ale Suveranei, alături de panseuri profund filosofice și versuri pline de sevă literară.

http://www.curteaveche.ro/blog/2013/08/23/fluturi-sarutandu-se-de-carmen-sylva-cugetarile-si-poeziile-unei-regine/

Cartea, a cărei prefață este semnată de ASR Principele Radu al României, cuprinde cugetări pline de profunzime și delicatețe ale scriitoarei Carmen Sylva despre teme precum viaţa, iubirea, fericirea, arta sau politica, alături de 24 de poeme. O surpriză plăcută pentru cititori va fi descoperirea faptului că majoritatea poemelor sunt traduse în limba română de George Coşbuc și Şt.O. Iosif. Cugetările au fost publicate iniţial în volumul “Les Pensées d’une Reine” (Paris, Calmann-Lévy, 1888), iar poemele au fost selectate din mai multe volume de versuri.

Volumul “Fluturi sărutându-se” împrumută numele unei frumoase poezii de dragoste semnate de Carmen Sylva și traduse de George Coșbuc. Cartea este bogat ilustrată cu fotografii din arhiva domnului Gabriel Badea-Păun, îngrijitorului ediției, şi din cea a Casei Princiare de Wied, precum şi din alte surse, realizate de fotografi cunoscuţi contemporani cu Regina Elisabeta, care este înfăţişată în diversele etape ale vieţii, ca tânără principesă şi apoi ca regină, în saloanele Castelului Peleş sau ale Palatului Cotroceni, în portrete sau imagini de familie, în ipostaze regale sau artistice. Cronologia se constituie într-un studiu despre evoluţia Elisabetei de Wied ca principesă şi regină şi a autoarei Carmen Sylva în contextul literar românesc şi european.

 

9 comentarii

  1. merlusca margareta says:

    cu parere de rau sunt prea departe ca sa pot participa, dar voi fi alaturi doar cu gandul

  2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

    INCA O NESTEMATA A CASEI REGALE A ROMANIEI !
    MULTUMIRI DEOSEBITE PENTRU REALIZATORII EDITIEI !
    INCA UN ELEMENT PENTRU CUNOASTEREA ELEVATEI SI IUBITOAREI REGINE A ROMANIEI, A CELEI CE A FOST SI A RAMAS UN REPER DE REFERINTA IN CULTURA NATIONALA !

  3. Oni Gilu says:

    Iertati-ma , va rugam faceti ceva , nu mai putem cu astia ! Nu puteti astepta sa ceara norodul (omul profund ) – Carol , Ferdinad au miscat norodul si nu invers . Va rugam pentru ca stim ca puteti .

  4. Cerasela Platz says:

    Intregul Univers imbratiseaza duios ” Fluturi sarutandu-se “

  5. Roxana Gabriela Mateescu says:

    Am participat cu viu interes; a fost o atmosfera calda, incantatoare ; am citit deja o parte din cugetarile si poeziile minunatei noastre REGINE ELISABETA ! Este o carte placut ilustrata ; stilul narativ si ale EI cugetari, poeziile , le simt atat de apropiate sufletului meu. Cu mare drag continui sa parcurg cartea!

  6. lad says:

    cum pot intra in posesea carti??din Austria

  7. Dr Daniel Petre says:

    Din pacate din nou suntem informati doar retroactiv si in consecinta pierdem si acest eveniment.

  8. Este minunată inclusiv coperta cărții scrise de Regina-scriitoare Carmen Sylva. O voi cumpăra negreșit. Felicitări pentru eveniment, Alteță! Elogii meritate realizatorilor ediției și vorbitorilor de la manifestarea recentă.

  9. […] cronologia familiei Regale. Am pierdut lansarea cartii, ce o puteti regasi foarte frumos expusa aici, chiar pe blogul Altetei Sale Regale; iar pozele imi aduc aminte de clasa a XI-a cand invitat la […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50350197
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate