Filmul documentar de lung metraj “Trenul Regal”

Au inceput filmarile la Trenul Regal, un documentar de lung metraj realizat de casa de filme austriaca Navigator Film, foto Daniel Angelescu, Palatul Elisabeta, 9 noiembrie 2016

Miercuri, 9 noiembrie 2016, a avut loc prima zi de filmare a documentarului “The Royal Train”, realizat de  Navigator Film Produktion, o apreciată casă de filme documentare de lung metraj cu sediul la Viena. Producția filmului a început în anul 2015, iar filmările se vor derula între noiembrie 2016 și iunie 2017.

Producătorul filmului este Johannes Rosenberger, iar regizorul peliculei este Johannes Holzhausen. Scenariul este semnat de Constantin Wulff și Johannes Holzhausen, iar imaginea de Jörg Burger.

Filmul, gândit ca un documentar de lung metraj destinat cinematografelor, este o trecere în revistă a celor 150 de ani ai Casei Regale a României, precum și o frescă a Coroanei în România de astăzi. Călătoria Trenului Regal, de la stația de pornire la cea terminus, este metafora care leagă povestea de un secol și jumătate a unei instituții profund legată istoric și identitar de țara noastră, de prezentul și de viitorul ei.

Filmul are titlul original “The Royal Train” și este o coproducție austro-româno-elvețiană.

Aceeași echipă a realizat filmul “Marele Muzeu” (Das Grosse Museum), o peliculă foarte bine primită de critici și de public. Filmul a obținut un premiu la Festivalul Internațional al Filmului de la Berlin, în anul 2014, și la Festivalul de Film de la Perpignan. Documentarul a participat cu succes la festivalurile de film de la San Francisco, Seattle, Sydney, Los Angeles și Londra (BFI Festival).

Echipa Casei Majestății Sale s-a fotografiat cu regizorul Johannes Holzhausen pe Platforma cu Lei a Palatului Elisabeta în ziua filmării primelor cadre ale filmului.

Au inceput filmarile la Trenul Regal, un documentar de lung metraj realizat de casa de filme austriaca Navigator Film, foto Daniel Angelescu, Palatul Elisabeta, 9 noiembrie 2016 Au inceput filmarile la Trenul Regal, un documentar de lung metraj realizat de casa de filme austriaca Navigator Film, foto Daniel Angelescu, Palatul Elisabeta, 9 noiembrie 2016

6 comentarii

 1. SECRIERU IOAN says:

  SUPERB

 2. Sandu Nicolae says:

  Minunat ,dar de ce nu am fi facut noi un astfel de film de lung metraj ,nu neaparat trenul regal ,ci sa zicem “tineretea Majestatii Sale Regele Mihai pana la momentul expulzarii “

 3. Felicitari initioatorului ,initiatorilor pt acest film de o valoare istorica inestimabila!!Asteptam mai multe filme de lung metraj cu aspecte din viata Majestatilor Lor Regale!!Sunt multe teme din viata Familiei Regale din care se poate face chiar un film artistic de succes. De ce dl regizor Mungiu sau altii regizor romani care au obtinut in ultimii ani primii la festivaluri din Franta si Germania,nu abordeaza si teme care sa arate si parti bune din Romania???De exemplu inspiratia din cartea MS Regele Mihai I si Regina Ana care a avut lansarea anul acesta!Sau film artistic cu viata,talentele multiple ale MS Regele Mihai I in tehnica al Reginei Ana in pictura sau al Reginei Maria sau Regina Elisabeta (Carmen Silva)Sau Regele Ferdinand care a facut Romania Mare si….
  etc etc,etc!!!

 4. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  TOATA STIMA SI ADMIRATIA PENTRU CEI CARE AU AVUT IDEEA, CONCEPTIA SI PENTRU REALIZATORII FILMULUI “TRENUL REGAL” !
  ACESTIA AU DEMONSTRAT IDENTITATEA NOASTRA PRIVIND TRADITIILE SI ISTORIA ROMANILOR, DINCOLO DE TOATE INCERCARILE DE A NE SCOATE DIN IDENTITATEA NATIONALA PE CARE O INCEARCA UNII PRIN TOATE MIJLOACELE, INCLUSIV PRIN PROGRAMELE SCOLARE !

 6. adriana says:

  felicitari!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50321877
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate