Festivalul Internațional de Film București 2010

P1060611

Aseară, marți 20 aprilie 2010, am avut plăcerea de a participa la deschiderea celei de-a șasea ediții a Festivalul Internațional de Film București, căruia i-am acordat înaltul patronaj.

Este un proiect anual în care îmi pun multă speranță. Filmul este o parte privilegiată a culturii, una care sparge orice granițe, orice limite în timp și spațiu. A devenit, în ultimele decenii, o artă de o extraordinară popularitate, influențând major omenirea. Faptul că în capitala României vor rula atât de multe filme bune, semnate de nume ilustre, va face bine țării noastre.

Organizatorii festivalului sunt oameni curajoși. Nu este puțin lucru să aduci pe ecran, alături, creații ale lui Andrei Konchalovski, Ethan și Joel Coen sau Alains Resnais.  Gazdele festivalului sunt totodată talentate și convingătoare, fiindcă o întreprindere de asemenea anvergură nu se face ușor. Competiția reunește pelicule de scurt și lung metraj de primă calitate, cu nume de care sigur vom auzi, în anii următori.

După înaltul patronaj oferit de Principesa Moștenitoare Festivalului Internațional de Film Next, este rândul meu să omagiez cinematografia românească prin înaltul patronaj oferit celor de la BIFF.

Festivalul va avea loc de marți 20 aprilie  până duminică 25 aprilie 2010.

P1060637

5 comentarii

 1. Alin Horj says:

  O initiativa foarte internationala care va aduce avantaje imaginei Romaniei.

  Mult succes in continuare!

  A.H.

 2. Daniel Popescu says:

  “Desteapta-te romane!

  De ceva vreme vorbim de leadership, de trezirea la realitate, de speranta insanatosirii societatii romanesti. Totusi nu putem vorbi de acest lucru pana cand nu vom ajunge la un moment T0 asemanator celui din 22 decembrie 1989 in care vom porni din nou la drum cu sanse egale insa de data aceasta intr-un stat de drept, reglementat, in care institutiile acestuia functioneaza. Ori pentru a ajunge din nou la acest T0 trebuie recuperate toate resursele furate din decembrie 1989 si pana in prezent de oportunistii metamorfozati peste noapte in capitalisti verosi care au calcat peste lege si morala in vederea imbogatirii rapide, iar cei vinovati sa raspunda pentru faptele lor.

  Sa nu uitam ca majoritatea averilor postdecembriste s-au format prin transferul de proprietate ale unor societati profitabile catre oportunisti (atribuire preferentiala de pachete majoritare de actiuni) si prin ,,capusarea” resurselor nationale (drumuri forestiere sau petroliere, deratizari ale unor giganti industriali, instalarea de fibra optica pentru telecomunicatii, asfaltarea drumurior, informatizarea unitatilor administrative de stat, etc., prin comenzi date de institutii de stat catre grupuri de interese la niste preturi fabuloase), in fapt furt calificat.

  Vinovati de aceste lucruri sunt atat cei care au oferit mita pentru a avea acces la aceste resurse cat, mai ales, reprezentantii institutiilor de stat fara de care nu ar fi putut avea loc acest JAF CALIFICAT, in fapt subminarea economiei nationale.

  Vorbim de insanatosirea morala a societatii romanesti, de un nou inceput, de normalitate, de dreptate, insa toate acestea nu pot deveni realitate daca nu vom face ,,curatenie generala”. Vrem insa sa facem acest lucru, avem cu cine sau ne complacem in statusul ,,cainii latra, caravana trece”?

  Desteapta-te romane in al 12-lea ceas!”

 3. Alex D. says:

  felicitari pt. initiativa si mult succes in anii care urmeaza

 4. […] Festivalul Internațional de Film București (BIFF) a ajuns la a 19-a ediție și va avea loc în acest an de vineri, 15 septembrie, până vineri, 22 septembrie, în mai multe locații din Capitală. Festivalul se află sub Înaltul Patronaj al ASR Principelui Radu, începând din anul 2010. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399641
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate