Expoziție dedicată Țarului Nicolae al II-lea al Rusiei

În prima lună a președinției României la Consiliul Uniunii Europene, capitala țării va găzdui o expoziție de fotografii dedicată Țarului Nicolae al II-lea al Rusiei și Familiei Imperiale.

În vara anului 1914, Împăratul Rusiei și Regele Carol I al României s-au întâlnit la Constanța, în prezența Împărătesei Alexandra și a Reginei Elisabeta, precum și a celorlalți membri ai Familiei Imperiale ruse și ai Familiei Regale române.

Patru ani mai târziu, în ziua de 17 iulie 1918, Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei şi familia lui au fost asasinaţi cu sălbăticie de bolşevici. Aflați la Iași, Regele Ferdinand I și Regina Maria au aflat cu oroare despre crima din Rusia. Această tragedie, petrecută în timpul Primului Război Mondial, avea să deschidă calea unei nesfârșite suferințe pentru poporul rus.

80 de ani mai târziu, la 17 iulie 1998, Nicolae al II-lea şi familia sa au fost îngropaţi la Sankt Peterburg, în Catedrala Imperială Petru şi Pavel. Cu această ocazie, preşedintele rus Boris Yelţîn a declarat:

„Dragi concetățeni, astăzi este o zi istorică pentru Rusia. Optzeci de ani au trecut de la uciderea ultimului împărat rus și a familiei lui. Am așternut mult timp tăcerea asupra acestei crime monstruoase. Trebuie să spunem adevărul: masacrul de la Ekaterinburg a rămas unul dintre cele mai rușinoase episoade din istoria noastră. Îngropând rămășițele inocentelor victime, noi vrem să ispășim păcatele înaintașilor noștri”.

5 comentarii

 1. Nicoleta Bogaceanu

  Sfinții Mucenici Țarişti. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

 2. Dumnezeu sa ii binecuvanteze si sa aiba grija de sufletele Lor, cei care au fost victimele regimului bolsevic. Sa ne rugam Bunului Dumnezeu si sa depunem toate efroturile ca NICICAND sa ne mai intalnim cu o asemenea apocalipsa si anume cea produsa de bolsevici.
  Cu adanc respect
  Emilian T.Vandenboer

 3. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  CINSTIRE VESNICA FAMILIEI IMPERIALE RUSE, SANCTIFICATE DE BISERICA ORTODOXA RUSA !

  IN AFARA ACESTUI SUBIECT, NU MA ABTIN SA-MI MANIFEST INDIGNAREA CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA OSPATULUI IN SALA TRONULUI A PALATULUI REGAL DIN BUCURESTI PENTRU OFICIALITATILE EUROPENE ! CA S-A ORGANIZAT O MASA, ESTE NORMAL, PENTRU NOI, IN CALITATE DE GAZDE, DAR NU IN SALA TRONULUI CARE ESTE UN SPATIU SACRU, DESTINAT NUMAI SOLEMNITATILOR !
  ESTE UN SACRILEGIU SA SE ORGANIZEZE ALTCEVA !
  NU STIU IN AL CARUI PIX STA APROBAREA DE A NE INTINA ISTORIA !
  CE S-A FACUT ESTE O RUSINE DE NEIERTAT !

 4. SIMTEA MARIA

  Trist ,
  Bine ca, conationalii lor nu i-au uitat si i-au dus acolo unde trebuie.
  Dumnezeu sa-i ierte!

 5. Diana Lucia Zotescu

  A fost un eveniment cutremuraator, care a prefatat atrocitatile pe care urmau sa le comita rusii bolsevici (si mai apoi toti politrucii de inspiratie bolsevica din spatiul est-european, inclusiv in Romania) impotriva tuturor popoarelor ce ar fi indraznit sa le spuna “niet”.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27482983
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate