La mulți ani tuturor sportivilor români!

Comitetul Olimpic și Sportiv Român s-a născut în anul 1914, iar prima bază sportivă românească a fost creată în anul 1894. Casa Regală a susținut, de un secol și jumătate încoace, la fiecare generație, sportul național.

Cu ocazia Zilei Marii Uniri, Ziua Națională, la 1 decembrie anul acesta COSR publică un număr special al revistei Magazin Olimpic. Revista se deschide cu un cuvânt semnat de Custodele Coroanei Române, sub al cărui Înalt Patronaj se află Comitetul Olimpic și Sportiv Român de astăzi.

La mulți ani, tuturor generațiilor de sportivi ai țării noastre!

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Ca fosta sportiva, nu pot decat sa ma bucur foarte mult la continua atentie si sprijin acordat de Majestatea Sa, de toti Membrii Familiei Regale a Romaniei, miscarii sportive din tara.

    Ca fosta eleva si studenta, i-as ruga pe oficialii COSR sa insiste pe langa Ministerul Invatamantului ca orelor de sport sa li se dea – iarasi – atentia cuvenita in alacatuirea curriculei, intrucat ele sunt cele in cadrul carora profesorii de sport observa, la elevii lor, primii muguri ai viitoarelor performante sportive de mai tarziu.

    Ca sa nu mai vorbesc de rolul crucial al sportului scolar in formarea unui trup sanatos, a deprinderii obiceiului – chiar nevoii – de a face zilnic miscare, dar si in disciplinarea si organizarea modului de a gandi al elevului, a inculcarii spiritului de fair-play, precum si in modelarea caracterului viitorului adult, toate fiind atat de utile in comportamentul social al membrilor unei natiuni civilizate.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50988350
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate