Custodele Coroanei şi elevi ai colegiilor centenare la Palatul Elisabeta

Marți, 23 ianuarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a primit la Palatul Elisabeta vizita elevilor a șase colegii centenare din București, Ploiești și Giurgiu. Alături de Majestatea Sa s-a aflat Principele Radu.

Întâlnirea a avut loc în Sala Regilor și a reunit peste o sută de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, alături de cadre didactice, de la Colegiile Naționale „Sf. Sava”, „Gheorghe Lazăr”, „Mihai Viteazul”, „Iulia Hasdeu” din București, „I.L. Caragiale” din Ploiești și „Ion Maiorescu” din Giurgiu, membre ale Alianței Colegiilor Centenare din România.

“Suntem mereu foarte fericiţi când putem întâlni generaţia tânără. Tatăl meu, Regele Mihai I, a fost foarte legat de tineri şi noi o să continuăm acest legământ al Regelui pentru că voi sunteţi viitorul ţării şi ţinem mult la dumneavoastră”, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, în deschiderea evenimentului.

De asemenea, Alteța Sa Regală Principele Radu a amintit, în discursul său, că întâlnirea de la Palatul Elisabeta „are loc în ajunul sărbătorii Unirii Principatelor Române şi deschide seria de evenimente care omagiază atât Marea Unire, cât şi extraordinarul sacrificiu din Primul Război Mondial”.

În încheiere, a luat cuvântul domnul profesor George Cazacu, preşedintele Alianței Colegiilor Centenare, cadru didactic la Colegiul Naţional “Sf. Sava” din capitală.

Alianţa Colegiilor Centenare din România împlineşte anul acesta zece ani de la înfiinţare şi s-a aflat sub Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I al României.

AGERPRES

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

6 comentarii

 1. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!

 2. Angela V. says:

  Frumoasa intalnire! Tineri cu privirea senina si zimbete sincere bucurandu-se de atmosfera calda oferita de Majestatea Sa Margareta si Principele Radu. Felicitari!

 3. Anna Maria says:

  Frumoasă întâlnire! Respect!!

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  O intalnire desfasurata intr-o atmosfera inaltatoare si datatoare de speranta. Tinerii acestor Colegii de elita – iar la Palatul Elisabeta s-au aflat reprezentantii doar a catorva din multele Colegii de inalt nivel din tara – sunt viitorii cetateni destoinici, profesionisti de elita sau politicieni de valoare (speram !) ai Romaniei de maine. Spre ei se indreapta interesul si efortul Casei regale, si tot spre ei si asteptarile noastre.

 5. Luigi Florin Negoi says:

  Felicitari, tineti-o tot asa, pentru noi regretele sunt deosebit de mari, dar SPERANTA tinde sa apara intr-un timp nu foarte indepartat. Trebuie sa ne desteptam asa cum spune imnul…

 6. Mesaje FB says:

  Corina Onisan Felicitări!
  #
  Maria Neamtu Felicitări!
  #
  Iamandei Doina La multi ani !
  #
  Alice Butu Felicitari … In felul acesta , tineri vor începe sa cunoască adevarata istorie a Monarhiei..
  #
  Elena Costache Multumesc Principesa Margareta pentru nobletea si finetea dumneavoastra!
  #
  Doina Pop Felicitari!Visul regelui Mihai ,era prioritara educatia,tinerilor.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49493828
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate