Custodele Coroanei la Spitalul Pediatric Bambino Gesù și la Comunitatea Sant’Egidio

Joi, 10 noiembrie 2022, în cursul după-amiezii, în a doua parte a vizitei la Sfântul Scaun, Custodele Coroanei a vizitat Spitalul Pediatric Bambino Gesù. La vizită au luat parte dna Adina Lovin, Însărcinat cu Afaceri ad interim al Ambasadei României, ES dl Andrew Popper și dl Traian Sârcă, precum și dl Iulian Bobîrnea, vicepreședinte al Crucii Roșii Române.

Majestatea Sa a fost întâmpinată de doamna Mariella Enoc, președintele spitalului, iar apoi a vizitat secțiile unde sunt spitalizați copii români cu afecțiuni grave.

În continuare, în fosta clădire a spitalului San Gallicano, administrată actualmente de Comunitatea Sant’Egidio, Custodele Coroanei a vizitat centrul de primire a unor femei refugiate din Ucraina și un centru de vaccinare anti-Covid destinat persoanelor defavorizate (străini fără documente de rezidență sau persoane fără adăpost).

Pe durata vizitei, delegația a fost însoțită de domnul Cesare Giacomo Zucconi, secretar general, de prof. Daniela Pompei, vicepreședinte al Comunității din Sant’Egidio, responsabilă cu proiectele în favoarea migranților și de prof. Paolo Impagliazzo. AGERPRES

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    ”Un om care iubeşte umanitatea se face folositor nu atât prin actele sale cât prin exemplul pe care-l dă.”
    Toată admirația, stima și considerația pentru MS Margareta care , prin tot ceea ce face ,cu blândeţe şi căldură, generozitate şi nobleţe, înţelegere şi omenie… , vrea să ajute într-o cauză în care crede şi pe care o consideră importantă. ”Compasiunea este principala, poate chiar unica lege a existenţei pentru întreaga umanitate.” Respect și prețuire, Majestate !

  2. […] schimbul de experiență în multe domenii. Ea a inclus reuniuni la organizații caritabile, la Spitalul Pediatric Bambino Gesu, la centrele sociale ale Comunității Sant’Egidio, la Crucea Roșie Italiană, la Comitetele […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51272473
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate