Cupa Regelui la Oină, ediția 2015

Știre video

Sâmbătă, 9 mai 2015, la ora 11, a avut loc finala Cupei Regelui la Oină, ediția a III-a, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Evenimentul a fost organizat de Federaţia Română de Oină în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic Sportiv Român, având ca partener oficial Federaţia Română de Rugby.

Înaintea finalei, la ora 10, a avut loc o partidă demonstrativă între două regiuni istorice, Moldova şi Muntenia, care au dat ţării zeci de jucători oină, ce au promovat sportul naţional al românilor de pretutindeni.

Finala a reunit echipa A.C.S. Straja Bucureşti şi echipa A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa, ambele formaţii având în palmaresul lor câte un trofeu câştigat. În deschiderea competiţiei, Corul Regal a intonat Imnul Naţional al României, urmat de Imnul Regal, după care Alteţa Sa Principele Radu a dat lovitura de începere. După un meci spectaculos, cu faze de joc excepţionale, echipa ACS Straja Bucureşti a ieşit învingătoare, câştigând Cupa Regelui la Oină, la a III-a ediţie.

Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

 

Fotografii de Daniel Angelescu

 

1 comentariu

  1. Dorina Cordea says:

    Minunat ! Ma bucur ca Familia Regala a Romaniei promoveaza Sportul National al Romaniei !

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36935666
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate