Crucea Roșie Română, 143 de ani

Joi, 4 iulie 2019, Majestatea Sa și Principele Radu au găzduit sărbătoarea Zilei Crucii Roșii în grădina Palatului Elisabeta, la care au participat voluntari și susținători ai societății naționale din întreaga țară, alături de membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

La mulți ani, Crucea Roșie Română!

Fotografii de Daniel Angelescu

În timpul domniei Principelui Suveran Carol I, cu concursul nemijlocit al Principesei Elisabeta (Carmen Sylva), a luat naștere “Societatea Crucea Roșie din România”, în ziua de 4 iulie 1876. Cu excepția anilor dictaturii comuniste, Familia Regală a fost mereu alături de Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Pe parcursul existenței ei, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a beneficiat de patronajul Reginelor Elisabeta, Maria și Elena. Reginele, ca și organizația, au fost puternic implicate în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale, scriind o pagină importantă, de eroism, umanitate, patriotism și rezistență, în cele mai dificile momente ale istoriei moderne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei continuă tradiția de aproape un secol și jumătate a marii organizații, fiind aleasă pentru a doua oară președintele Societății Naționale de Cruce Roșie.

2 comentarii

  1. Angelica Stoican, Orșova

    Totdeauna cu sentimentul de Admiratie și Resprct ,pentru toate marile înfăptuiri ale FAMILIEI REGALE , Eternitatea României Mari!!

  2. Diana Lucia Zotescu

    Pentru mine, prezenta Majestatii Sale Margareta la conducerea Societatii Romane de Cruce Rosie este nu doar singura postura fireasca, ci si implinirea unui vis drag. La Multi Ani Crucii Rosii Romane, mereu sub auspiciile Coroanei Romane !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28722540
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate