Conferință regională a programului The Duke of Edinburgh’s Award la Cluj-Napoca

Luni, 8 iulie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte, în Cluj-Napoca, la deschiderea celei de-a unsprezecea Conferințe Regionale EMAS (Europa, Mediterana și Statele Arabe) a programului The Duke of Edinburgh’s International Award.

Conferința, desfășurată în zilele de 8-10 iulie 2019, a fost găzduită în țara noastră de The Duke of Edinburgh’s International Award Romania și a reunit peste 60 de reprezentați din 19 țări precum Bulgaria, Cehia, Finlanda, Germania, Gibraltar, Irlanda, Israel, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Marea Britanie, Turcia și România. 

Tema conferinței a fost educația non-formală în rândul tinerilor și a cuprins discuții  despre strategia internațională pentru următorii ani, comunicare, precum și despre impactul și metode de implicare a tinerilor defavorizați.

La deschiderea conferinței a luat parte primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc. 

În anul 2021, Cluj-Napoca va găzdui Forumul Global al The Duke of Edinburgh’s International Award, la care sunt așteptați peste 300 de reprezentanți din 130 de țări.

Alteța Sa Regală Ducele de Edinburg a creat The Duke of Edinburgh’s Award în anul 1956, pentru a ajuta la desăvârșirea fizică, psihică și morală a tinerilor, mai ales a celor din medii mai puțin favorizate. La aproape șase decenii de existență, rezultatele fundației sunt excepționale și reprezintă un exemplu de implicare socială, de contribuție la educarea tinerilor în domenii complementare studiilor școlare.

Actualmente programul se derulează în 144 de țări din lume, iar numărul tinerilor care au beneficiat de programele organizației se ridică la peste 10 milioane. 

Organizația funcționează în România din anul 2013 sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. 

Fotografii © The Duke of Edinburgh’s International Award Romania

1 comentariu

  1. Pavel Mariana says:

    Felicitari, multumim pentru tot ce faceti, Majestate!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411032
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate