Concert regal la Sala Radio, mai 2018

În prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Sala Radio din București a avut loc concertul regal al anului, susținut de Orchestra Națională Radio. Sub bagheta dirijorului Ricardo Casero, concertul a debutat cu Imnul regal, compus de Eduard Hübsch, în varianta orchestrală a lui George Enescu. Acesta a fost urmat de Simfonia concertantă în mi bemol major pentru vioară și violă de Mozart, având ca solişti pe ERIK SCHUMANN, la vioară, şi pe RĂZVAN POPOVICI, la violă. În partea a doua a serii a fost interpretată Simfonia fantastică de Hector Berlioz, punctul de atracţie al serii.

Concertul s-a bucurat de un numeros public. Concertul regal este un eveniment anual pregătit de Societatea Națională de Radiodifuziune, cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai.

Fotografii de Daniel Angelescu

3 comentarii

  1. Mihaela Paraschiva says:

    Reapect pentru Fam.Regala! Va iubim!!

  2. Pantea Alexandru-Sorin says:

    Mi-a plăcut nespus de mult concertul şi mă gândesc că ar fi foarte frumos dacă Fundaţia Principesa Margareta a României ar organiza un concert, similar celui din data de 25 octombrie, cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale Custodelui Coroanei române sau cu ocazia onomasticii Sale. Concertul organizat în data de 25 octombrie trebuie să aibă loc în continuare, ca o amintire peste timp a memoriei Majestăţii Sale Regelui Mihai I-ul al României, dar cred că este necesar ca numele şi persoana Majestăţii Sale Margareta Custode al Coroanei române să fie legat de un concert similar.

  3. Diana Lucia Zotescu says:

    Sunt totral in sustinerea ideii domnului Pantea. De asemenea, avand in vedere ca acest concert este unul anual si este dedicat unui eveniment atat de important pfrec\um sarbatoarea nationala de 10 Mai, dirijorul – sau conducerea Societatii Nationale de Radiodifuziune sub care functioneaza Orchestra Nationala Radio – ar trebui sa gaseasca o modalitate de a-i convinge pe unii solisti de a veni imbracai adecvat momentului. Doar o interpretare b una nu este suficienta. De exemplu, tinuta violonistului este sub orice critica.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50988148
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate