Colegiul Caragiale din Ploiești, 155 de ani

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, Colegiul Național Ion Luca Caragiale din municipiul Ploiești a sărbătorit 155 de ani de la fondare. Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat la festivitatea de deschidere a sărbătoririi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, care a acordat Înaltul Patronaj Alianței Naționale a Colegiilor Centenare, printre membrii fondatori ai căreia se numără colegiul prahovean.

Au luat parte la ceremonie academicienii Eugen Simion și Cristian Hera, foști elevi ai liceului, alături de reprezentanți ai autorităților locale, ai societății civile, profesori și elevi.

Conducerea colegiului și elevii au rugat pe Principele Radu să transmită Majestății Sale Margareta placheta liceului, alături de un frumos buchet de flori și volume cu istoricul instituției de învățământ care a traversat trei secole din istoria României.

4 comentarii

 1. Imi pare nespus de rau ca nu am stiut de aceast eveniment. Pacat ca nu a fost mai mult mediatizat! Cu siguranta as fi adunat multi colegi. Fac parte din promotia 1978.

 2. Ina Bercea

  Vă mulțumin pentru susținerea valorilor românești!

 3. Liliana Sora

  ”Pe baza unor teorii se poate fonda o şcoală, dar pe baza unor valori poate lua naştere o cultură, o civilizaţie, un nou stil de a convieţui cu oamenii.”
  Tot respectul, toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală pentru care ”nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa.” (Regele Ferdinand I)

 4. Diana Lucia Zotescu

  Liceul “I.L. Caragiale” din Ploiesti imi trezeste, desigur, dulci si duioase amintiri, intrucat acolo a absolvit fratele meu (promotia 1954), in localul caruia am invatat si eu un an de liceu – 1958-59 ca eleva a la-fel-de-prestigiosului liceu prahovean “Mihai Viteazu”, gazduit in marele local al Caragialului, intrucat se afla atunci inca in reparatii dupa bombardamentele din al Doilea Razboi Mondial, reparatii ce s-au terminat in vara lui 1959. Alaturi de foarte prestigiosii mei profesori de la Mihai Viteazu (denumit atunci “A. Toma” dupa numele unui minuscul poet prolet-cultist), imi amintesc perfect de profesorii eminenti de la Caragiale: celebrul N. Simache de istorie, care a fondat si a dat numele Muzeului de Istorie din Ploiesti, apoi prof. Vijoli si altii.

  Este imbucurator ca liceul care a dat un Basarab Nicolescu isi continua la fel de glorios traiectoria sa ca institutie de educatie de mare prestigiu. Multe multumiri Majestatii Sale pentru atentia cu care se apleaca asupra educatiei preuniversitare de inalt calibru, pentru ca de aceasta se leaga formarea viitorilor specialisti de valoare in diverse domenii.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29610402
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate