Clubul Tânărului Orfeu

Marţi, 5 iulie 2016, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a luat parte, la Școala Gimnazială de Arte nr. 3 „Cuibul cu Barză” din Bucureşti, la Serata Muzicală „Premianții” din cadrul Clubului Tânărului Orfeu.

Tineri de toate vărstele au încântat publicul cu talentul lor la pian, vioară, violoncel sau vibrafon. De asemenea, printre muzicieni s-au numărat un bariton şi o mezzosoprană.

Programul seratei muzicale a cuprins Imnul Regal de Eduard Hübsch, Rapsodia ungară No. 10 de Franz Liszt, Vals de Frederyk Chopin, Vals de Edward Grieg, Mazurca de Hugo Schlemuller, Meditație de Jules Massenet, Poloneza briliantă No. 2 Op. 21 de Henryk Wieniavski, La Favorita, aria “Vien, Leonora, a piedi tuoi” de Gaetano Donizetti, La Grande Duchesse de Gerolstein, aria “Ah, que j’aime les militaires” de Jacques Offenbach şi Don Giovanni, duetul ”La ci darem la mano” de W.A. Mozart.

Clubul Tânărului Orfeu este o emisiune-concert săptămânală, moderată de domnul Mihai Hristu, difuzată prin Internet şi realizată în parteneriat cu licee de artă din întreaga ţară. Clubul oferă podiumul unor tineri interpreţi de muzică clasică aflaţi pe drumul afirmării – elevi şi studenţi din instituţiile de învăţământ muzical ale României – alături de muzicieni consacraţi.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347294
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate