Cărțile Reginei

Despre viața Reginei Ana s-au scris două cărți în România: Ana a României – Un război, un exil, o viață la Editura Humanitas și Ana. Portretul Reginei la Curtea Veche Publishing.

Primul volum, Ana a României. Un război, un exil, o viață, a apărut în anul 2000 și a cunoscut mai multe ediții în limba română. El a fost urmat de o serie de ediții în limba franceză. Este scris de Alteța Sa Regală Principele Radu, după mărturiile Reginei. A fost prefațat de Majestatea Sa Regele Mihai I. Volumul este una dintre cele mai bine vândute cărți regale din ultimii 20 de ani.

Al doilea volum, Ana. Portretul Reginei este un minunat album cu fotografii și text în limbile română și engleză. El a fost publicat de Editura Curtea Veche în anul 2013, când Regina Ana împlinise 90 de ani. Albumul este scris de Alteța Sa Regală Principele Radu și a avut, de la bun început, o foarte frumoasă primire din partea cititorilor.

5 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  Cărţile Reginei, ca şi celelalte cărţi regale, sunt adevărate comori , deschise cu speranţă şi închise cu un mare câştig , ” … sunt mai mult decât cărţi, sunt viaţă, inima şi miezul anilor trecuţi ” , sunt ” medicamentele sufletului ” , care oferă posibilitatea schimbării vieţii celor ce le citesc, posibilitatea iluminării morale şi călăuzire în lungul drum al vieţii.
  ”Familia Regală a României este un fel de nectar al țării. Nu mă gândesc de loc la partea politică a chestiunii. Dar noi putem fi un fel de conștiință a celorlalți. Și cred că e important să ai o conștiință ! ” spunea Regina Ana a României.
  Vei rămâne veşnic în amintirea şi în inimile noastre , Regină Ana !

 2. Ramona says:

  Se gasesc in librarii sau la distribuitorii de presa?

 3. Răspuns pentru Ramona says:

  Aceste volume ar trebui să se găsească în librăriile din țară. Dacă nu le găsiți acolo, puteți să încercați să le comandați pe Internet la adresele: http://www.curteaveche.ro/cum-cumpar și http://www.humanitas.ro/humanitas/cum-cumpar

  Cu stimă, Secretariatul Regal

 4. Viorica M.V. says:

  “Un rege nu râvneşte la putere.
  El doreşte să aibă forţa de a dărui putere şi prestigiu poporului său”.

  Citat din Regina Ana

 5. Emilian T.Vandenboer says:

  Majestatii Sale Reginei Romaniei Margareta,

  inteleg pe deplin durerea peste care ati trecut si inca nu se poate sterge asa usor din sufletul Majestatii Voastre. Respect cu adanca stima doliul de 40 de zile.
  Majestate, Patria asteapta pe Majestatea Voastra la datorie, B.O.R. sunt convins ca in curand va oficia cu tot respectual de majestat INCORONAREA MAJESTATTII VOASTRE CA REGINA A ROMANIEI.
  Precum bine stiti Majestate timpul nu sta pe loc dar cu lacomia lui ne ia repede in vartejul vietii si sunt convins ca Majeastatea Voastra este pe deplin pregatita pentru a-si lua locul care cu cinste ii revine in societatea romaneasca si in Europa si in lume – acel loc care este de a deveni pe deplin REGINA ROMANIEI.
  Asa sa ne ajute ajute Dumnezeu
  Nimic fara Dumnezeu
  Aceasta este vointa Domnului
  Domnul sa binecuvinteze pe Majestatea Sa, Regina Margareta a Romaniei
  Cu adanc respect pentru Monarhia Constitiuonala romaneasca
  Emilian T.Vandenboer

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50303679
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate