Cadouri de Crăciun la Palatul Elisabeta, 2020

Luni, 21 decembrie 2020, Majestatea Sa Margareta, împreună cu Alteța Sa Regală Principele Radu, a oferit cadourile de Crăciun pentru angajații Casei Sale de la Palatul Elisabeta.

În condițiile speciale de anul acesta, întâlnirea s-a desfășurat online.

De asemenea, a fost prezentă Alteța Sa Regală Principesa Sofia, care a realizat câteva fotografii la Castelul Regal Săvârșin.

Angajații Casei Majestății Sale au fost prezenți la București, în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta.

Este o tradiție care își are rădăcinile în secolul al XIX-lea când, tânărul Principe Suveran Carol I, abia venit în România, a oferit primele daruri de Crăciun angajaților săi din Casa Civilă și Casa Militară, la Palatul Regal (de pe atunci) din Calea Victoriei, în ajunul Crăciunului anului 1866. Timp de aproape jumătate de secol, Regele Carol I și Regina Elisabeta au răsplătit devotamentul, profesionalismul și fidelitatea angajaților lor, al căror număr a crescut, în ani.

Tradiția a fost continuată de Regele Ferdinand și de Regina Maria, apoi de Regele Carol al II-lea, de Regina Elena, de Regele Mihai și de Regina Ana, chiar și în anii de exil, când personalul casei se reducea la trei-patru colaboratori.

În zilele noastre, Majestatea Sa Margareta oferă cadourile de Crăciun angajaților de la Palatul Elisabeta la mijlocul lunii decembrie.

Astăzi, 22 decembrie, Majestatea Sa va oferi darurile de Crăciun angajaților de la Castelul Săvârșin și de la Ocolul Regal Săvârșin.

Fotografii realizate de ASR Principesa Sofia

Fotografie realizată de Daniel Angelescu

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Craciun Fericit si un An Nou 2021 cu multa sanatate si satisfactii ppentru tori angajatii Casei Majestatii Sale. La Multi Ani !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347681
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate