Concertul regal caritabil la Ateneul Român, 2014

Știre Video

Sâmbătă, 25 octombrie 2014, cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au luat parte, la Ateneul Român, la cel de-al șaptelea concert anual organizat de Fundația Principesa Margareta a României. Alături de Altețele Lor Regale, a fost prezent Principele Nicolae.

În discursul adresat audienței, Principesa Moștenitoare a afirmat:

“Ne aflăm aici, al şaptelea an consecutiv, pentru a susţine tineri artişti români de valoare, cu ocazia zilei de naștere a tatălui meu, Regele Mihai.

Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de Fundaţia Principesa Margareta a României şi aveți încredere în tânăra generație, viitorul culturii noastre.

Datorită lipsurilor financiare, an de an, talentul a sute de tineri excepționali se pierde. Am creat programul Tinere Talente pentru a le veni în ajutor.

În ultimii ani, peste 170 de artişti plastici şi muzicieni au reușit performanțe remarcabile, ajutați cu burse de studii, mentori şi promovare publică.

Numele lor şi al României este menţionat în festivaluri şi expoziţii, în întreaga lume. Sunt mândră de ei!”

Concertul a fost susținut de pianista Alexandra Dariescu, alături de orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Programul muzical al serii a inclus concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră, op.23 de Piotr Ilici Ceaikovski.

De asemenea, în debutul Concertului Regal, trei „Tinere Talente” – soprana Diana Alexe, mezzosoprana Cosmina Stancu şi tenorul George Vîrban – au urcat pe scena Ateneului Român pentru a interpreta arii din opere celebre.

Fondurile strânse la ediţia din acest an a concertului vor sprijini programul naţional „Tinere Talente” – ediţia 2015 desfășurat de Fundația Principesa Margareta a României.

Cei mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

 

4 comentarii

 1. Comentarii pe Facebook says:

  Zam Carmen La multi ani Regelui Mihai !
  #
  Andreea Gabriela Deea La multi ani Majestate!
  #
  Doina Grigoras TRAIASCA REGELE !
  #
  Loredana Mioara Balan Foarte apreciate aceste initiative caritabile in folosul tinerelor talente din Romania. La multi ani, Majestate!
  #
  Eugenia Miclescu La multi ani Majestate! Vive le roi!
  #
  Liliana Sora Un adevărat regal muzical de înalt nivel artistic în care, eleganța și noblețea, stilul și rafinamentul, valoarea, etc. , pun din nou în lumină , și dau strălucire ideii de REGALITATE.. La mulți ani, Majestate !
  #

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  O INCANTARE ACEASTA MANIFESTARE DE ZIUA DE NASTERE A MAJESTATII SALE REGELUI !
  TRAIASCA REGELE !

 3. stelian r. says:

  Frumusete, Maretie, Demnitate ! Multumim pentru grija pentru tineret, exemplul pentru toti romanii ! Traiasca ASR Principesa Mostenitoare a Romaniei ! Traiasca Regelui tuturor Romanilor ! Nimic fara Dumnezeu !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411666
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate