Andrei Vandoros, In Memoriam

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au aflat cu nespusă tristețe despre trecerea la cele veșnice a domnului Andrei Vandoros, devotat prieten al Regelui Mihai I, al Reginei Ana și al întregii Familii Regale.

Andrei Vandoros s-a născut în România, apoi a studiat și și-a exercitat diversele activități profesionale în Statele Unite, Marea Britanie și Grecia.

Andrei Vandoros a fost un eminent intelectual și un reprezentant de seamă al mediului de afaceri britanic. Imediat după 1989, el a fost un devotat și constant susținător al Regelui Mihai și al Casei Regale a României, tot atât de mult pe cât soția sa, doamna Lucy Vandoros, a fost un valoros membru al Comitetului Director al Trustului Principesa Margareta a României din Marea Britanie.

Cu discreție, generozitate și înțelepciune, el a stat alături de Regele Mihai, apoi de Custodele Coroanei, ajutând prin prezența sa competentă.

În anul 2016, Regele Mihai a decorat pe Andrei Vandoros cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.

Majestatea Sa a transmis doamnei Vandoros și familiei îndoliate condoleanțele întregii Familii Regale.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

4 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Orice prieten credincios al Regelui Mihai, al Familiei Regale si al Coroanei este, implicit, un prieten al Romaniei si al romanilor. Dumnezeu sa ii vegheze somnul vesnic si sa dea putere familiei in marea durere la aceasta despartire.

 2. SECRIERU IOAN says:

  DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ IN PACE

 3. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  CASA REGALA A ROMANIEI ESTE RECUNOSCATOARE TUTUROR ROMANILOR SI MAI ALES CELOR CARE O SPRIJINA, SAU CARE I-AU FOST ALATURI IN MOMENTELE DIFICILE DIN ISTORIE !
  ONOARE CASEI REGALE A ROMANIEI DEFINITORIE PENTRU STATALITATEA NOASTRA !
  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE PE DOMNUL ANDREI VANDOROS PRIETEN AL COROANEI ROMANE !

 4. Dorina și Karl-Ernst Nowak says:

  Cu tristețe îndreptăm un gând pios la trecerea în veșnicie a Domnului Andrei Vandoros, îl vom păstra în amintire ca pe un briliant și temeinic cunoscător al istoriei României – până în cele mai surprinzătoare amănunte! Respectuoase și sincere condoleanțe Familiei. Dumnezeu să-i așeze sufletul cu drepții și să-dăruiască odihnă veșnică! Requiescat in pacem!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51301075
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate