Ambasadorul SUA la Palatul Elisabeta

În Salonul Alb al Palatului Elisabeta, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a primit pe Excelența Sa domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii la București. La întâlnire a participat Alteța Sa Regală Principele Radu.

Ambasadorul Zuckerman și-a început misiunea diplomatică în România în luna decembrie 2019.

Majestatea Sa și Principele Radu au purtat cu Excelența Sa un dialog pe teme legate de cooperarea româno-americană în domeniul economiei și educației, științelor și artelor, precum și despre acțiunile și contribuția țării noastre în plan internațional.

România și Statele Unite ale Americii au stabilit relații diplomatice acum  140 de ani, la 14 iunie 1880, în vremea Principelui Suveran Carol I și a Președintelui Rutherford B. Hayes.

Regele Mihai a primit la Palatul Elisabeta trimișii Statelor Unite ale Americii în anii 1944-1947. Majestatea Sa Margareta a ținut să arate ambasadorului Zuckerman încăperile istorice ale palatului, cu precădere Biroul Regal, Salonul Alb și Sala Regilor unde, s-au defășurat întâlniri care au marcat destinul României în secolul XX.

3 comentarii

  1. […] a fost primit de Majestatea Margareta, Custodele Coroanei, la Palatul Elisabeta, potrivit comunicatului familiei […]

  2. Popescu Cristina-Adriana says:

    Felicitări Familiei Regale Române!

  3. Viorica V. M. says:

    ~~~~ Doamne ajuta! ~~~~

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36221854
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate