Agenda Familiei Regale, 11-13 martie 2024

La Castelul Foișor din Sinaia, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au oferit un dineu privat personalităților străine care au luat parte la ceremonia de decorări din Holul de Onoare al Castelului Peleș, marți, 11 martie 2024. A luat parte la dineu ASR Principesa Sofia.

În numele Custodelui Coroanei, marți, 12 martie 2024, Principele Radu s-a întâlnit la Palatul Elisabeta cu Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan.

Miercuri, 13 martie 2024, Custodele Coroanei și Principele Radu au primit pe dl avocat dr. Ioan Luca Vlad, membru al Consiliului Regal.

Tot miercuri, Custodele Coroanei a primit pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit, Excelența Sa domnul Giles Matthew Portman, împreună cu soția. A fost prezent ASR Principele Radu.

În aceeași zi, Custodele Coroanei a primit pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Japoniei, Excelența Sa domnul Takashi Katae, împreună cu soția. A fost prezent ASR Principele Radu.

1 comentariu

 1. Mădălin Focșa says:

  Majestatea Voastră,
  Alteța Voastră Regală,

  M-am bucurat enorm să am prilejul luni seară să fiu din nou pentru câteva momente în preajma Voastră, susținându-mi prietenul la ceremonia de decorare de la Palatul Regal Peleș, și mi-am adus aminte cu plăcere, povestind însoțitorilor, despre anii în care ASR Principele Radu împărtășea amabil gânduri și idei cu noi cititorii blogului Domniei Sale (precursor al acestui newsletter elegant).

  A trecut mai bine de un deceniu de atunci, iar azi mă gândeam că suntem într-un moment important pentru România, în care așteptăm, mulți dintre noi, o nouă luare de atitudine a Casei Regale în subiectul zilei, legat de confirmarea (iată, și prin procesul câștigat de România) a valorii universale de patrimoniu a Roșiei Montane. Dar, mai mult decât atât, cred că ar fi binevenită o exprimare publică tranșantă și în ce privește dezvăluirile îngrijorătoare despre legăturile subterane ale RMGC cu Statul Român… Este un moment decisiv pentru națiune, s-ar putea cutremura multe părți negative ale Sistemului, și mulți dintre noi vedem în dezvăluirile recente (și mai ales în declarațiile oficialilor români, care sunt suspecte chiar de trădarea intereselor de stat și favorizarea intereselor private), faptul că tot răul poate fi spre binele României. Adică întrezărim șanse ca în sfârșit să scadă puterea tot mai autocratică a partidelor-stat ce au sufocat în ultima vreme democrația românească. Astfel s-ar putea reconsolida nu doar linia democratică a societății noastre, ci și meritocrația ca principiu fundamental – căci această valoare esențială pentru progres a fost la noi din păcate marginalizată din ce în ce mai mult. Educația, morala și meritocrația sunt din nefericire cenușăresele României de prea multe decenii (ne apropiem, iată, de cifra de opt decenii), iar noi generația activă a României actuale, care am decis să rămânem aici și să schimbăm țara în bine, nu mai putem permite ca aceste trei valori supreme să nu ajungă linii directoare naționale; au fost destule generații de sacrificiu, nu acceptăm ca și a noastră să plece capul în pământ.
  De aici mai departe putem spera, dacă asemenea „cutremure” în leadership-ul corupt și incapabil vor avea impact mediatic corespunzător, chiar în revirimentul alternativei monarhice – ca singura cale fiabilă ce garantează așezarea principiilor morale la baza establishment-ului românesc.

  Așadar, tare mult ar bucura societatea românească dacă Familia Regală sau Custodele Coroanei ar lua o poziție publică fermă în slujba Națiunii pe acest subiect, căci trăim momente de reală cumpănă, de unde poate porni o nouă speranță pentru România. Țin minte că în trecut, pe același subiect legat de proiectul minier de la Roșia Montană, Casa Regală a avut deseori poziții publice ce au întărit speranțele românilor în dreptate și într-un viitor luminos, în care să putem fi realmente mândri de țara noastră în concernul civilizației universale. Și amintesc aici o luare de poziție importantă de atunci: https://www.romaniaregala.ro/atitudini/continuitatea-si-identitatea-rosiei-montana/

  Cu multă speranță,

  Al Majestății Voastre devotat admirator,
  Mădălin Focșa – Câmpina, Prahova

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50900049
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate