A cincea Stagiune Regală la Ateneul Român

Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu

În prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, miercuri, 19 octombrie 2016, Camerata Regală a prezentat la Ateneul Român primul concert din Stagiunea Regală 2016-2017.  Este al cincilea an în care, în cadrul stagiunii de concerte de la Ateneul Român, sunt prezentate un număr de șase seri muzicale susținute de Camerata Regală sub denumirea de “Stagiunea Regală”.

Camerata Regală este o orchestră de cameră aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și a fost fondată în anul 2009.

Cea de-a cincea Stagiune Regală a început cu un concert extraordinar al unui duo de succes, prezent pe scenele din România și din străinătate, format din pianiștii Valentin și Roxana Gheorghiu. Concertul a fost dirijat de Constantin Grigore, dirijor principal și membru fondator al Cameratei Regale. Din program au făcut parte Concertul pentru două piane și orchestra în re minor de Francis Poulenc și Simfonia nr. 3 în Mi bemol Major ‘Eroica’, de Ludwig van Beethoven. Evenimentul a fost prezentat de Marius Constantinescu.

Camerata Regală a colaborat cu dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, cu violoniștii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea și Rebekka Hartman, cu soliștii de operă Nelly Miricioiu, Marianne Cornetti, Irina Iordăchescu și Florin Cezar Ouatu, cu pianistul Roberto Plano și cu flautiștii Ion Bogdan Ștefănescu și Matei Ioachimescu. Camerata Regală a participat la Festivalul Internațional George Enescu și la Festivalul Internațional ‘Sergiu Celibidache’. În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu Medalia Regele Mihai pentru Loialitate.

Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu

Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu

Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu

Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu Camerata Regala, Ateneul Roman, deschiderea celei de a cincea Stagiuni Regale, 19 octombrie 2016, foto Daniel Angelescu

Fotografii de Daniel Angelescu.

3 comentarii

 1. MOCANU MARIA

  SUPERB CONCERT!
  SUPERBA INTERPRETARE “CONCERT UL PENTRU DOUA PIANE SI ORCHESTRA!

  Mi-a placut foarte mult!

 2. Cristian Sandu

  Remarcabilă susținere a artei si culturii de către Familia Regală!

 3. Diana Lucia Zotescu

  Concertul a fost de inalta tinuta, chiar si sustinut de orchestra in format redus – specific unei orchestre de camera precum “Camerata Regala” – orchestra ce ne-a oferit o splendida interpretare a concertului lui Poulenc si a magnificei simfonii a III – a de Beethoven. Marele pianist Valentin Gheorghiu a fost cel dintotdeauna, adica la superlativ. Felicitari !

  Atmosfera a avut un plus de emotie pozitiva si datorita prezentei in Loja Regala a Altetei Sale Regale Principesei Maria a Romaniei, indelung aplaudata de spectatori.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 © 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 24846870
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate