30 de ani de la mesajul Regelui Mihai din Decembrie 1989

3 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Rememorarea acelor zile de sfarsit de an 1989 sapa transee adanci in mintea si inima mea. Si da, imediat la inceput de ianuarie 1990, mai exact chiar din 1 ianuarie, cand de regula imi fac planuri pentru anul ce incepe, gandul meu a fost la intoarcerea Bunului si Marelui nostru Rege Mihai. Am mai scris despre asta cu ceva ani in urma: imi amintesc ca, intr-o convorbire telefonica pe aceasta teme cu cineva din familia mea (dar, din pacate, nu cu parintii mei – monarhisti infocati – care murisera cu ani buni inainte, fara sa apuce a trai nesperata bucurie a descapatanarii comunismului), un ‘cineva’ pe care il crezusem atasat crezului meu, am avut trista experienta a lipsei oricarei aderente la acea idee… Nu stiam atunci de mesajul de mai sus al Regelui nostru, dar nici nu trebuia sa stiu de el, simteam in adancul inimii mmele ca Regele nostru trebuia sa vina in tara pentru a ne putea reveni la normalul nostru antebelic. Si am gasit totusi aderenti, unii de circumstanta, altii onesti de ‘de bataie lunga’, si astfel a luat fiinta si a fost legalizat, la 18 ianuarie 1990, Partidul Liberal Monarhist din Romania, al carui singur merit real a fost acela ca a ‘pus pe tapet’ in ‘meniul’ poliitic al epocii, idea restaurarii Monarhiei (idee sustinuta insa, cu si mai multa forta, de PNTCD si de Seniorul Corneliu Coposu, de care eu abia aflasem, si caruia m-am alaturat ulterior, afland chiar de la Majestatea Sa, in 1992, ca nu este de acord cu existenta unui partid monarhist ‘per se’).

  Idea este ca da, au trecut 30 de ani in care noi am fi putut fi departe daca acea reparatie elementara – revenirea la Monarhie – s-ar fi infaptuit imediat dupa Revolutie. Dar a trebuit sa fie un “to’aras” General Militaru care, de la microfonul TVR, l-a chemat pe “to’arasu” Ion Iliescu sa preia fraiele, asa cum era ‘scris in carti’ de la mai-marii lor din KGB. Si, uite-asa, ne-am tarat prin istoria ultimilor 30 de ani nu neaparat degeaba si fara realizari – pentru ca am avansat noi ceva -, dar fara sa facem esentialul, care ne-ar fi deschis cu adevarat cararea.

 2. Mesaje FB says:

  Marcus Octav Ce mesaj uau n-am știut
  #
  Vasilina Isopescu Sincer, dar sincer, l-am auzit la Radio Europa Liberă!!!! Mai mult, cîteva seri la rând l-am auzit facînd apel cître români:”români, scaunul lui Ceaușescu se clagină”, si sa fim uniți ca vom căștiga libertatea!!!
  #
  Stelică Bîrsan Mesajul plin de Adevăr al Regelui Nostru e’ valabil zilnic, până la Eliberare !
  Ce așteptăm frați români ???
  #
  Geta Horga Am ascultat si atunci mesajul Regelui Mihai! Dumnezeu să-l odihnească în pace!
  #
  Corina Badarau Se asculta Europa libera și vocea Americi. Seara.
  #
  Jana Lozneanu Superb mesaj❤
  #
  Lucian Ciobanoiu L-am ascultat atunci.Si?S-a schimbat ceva in gandirea omului de rand,”cetateanul sarac si cinstit al RSR”.Cand studentii in 1990 vorbeau deschis despre Monarhie,despre Majestatea Sa Regele Mihai,”Tatucul de la Kremlin”a adus minerii in. Bucuresti.Ce a urmat,stim cu totii.Ce facea romanul de rand?Nimic.A luat cineva atitudine?Nimeni.Cine avea alt mod de a gandi decat”soarele poporului roman”avea o pagina in hartia igienica u nume sfant al lui W.C.TUDOR.Dintre studentii anilor 1990-1995 au mai ramas in tara sub 5%.Restul au luat calea Europei Occidentale,Canada sau S.U.A.Deci?
  3
  Alexandra Dumitrescu Am ascultat si atunci mesajul Regelui Mihai ,si inainte de 1989 il ascultam la Europa Libera . Dumnezeu sa-l odihneasca !
  #
  Decebal Firastraeru Corect !
  #
  Elena Patra Amin, Doamne ajuta
  #
  Despina Skeletti Câtă suferință și cât de mulți ani a ținut. Dumnezeul cel Atotputernic să inspire pe cei de drept pentru a schimba acest curs al vremii care a torturat o țară întreagă. Doamne ajută.
  #
  Nicu Lehadus Nu sunt cuvinte
  #
  Ileana Szabo Am ascultat si eram foarte ingrijorata, doar fiul meu cel mic era soldat in Mangalia ! Odihna vesnica lui Regele Mihai !!!
  #
  Otilia Paraschivescu Înălțător mesaj.
  #
  Ileana Szabo Mult respect, Familiei Regala si vesnica pomenire celor plecati din aceasta lume !!!
  #
  Andrei Wagner Ce frumos Doamne !
  #
  Ioana Petrea Sărbători binecuvântate și luminate pline de bucurii la întreaga familie !
  La mulți ani! Majestatea voastră regală ‘ Crăciun binecuvântat , alături de Români.
  Vă apreciez și vă felicit pentru tot ce vă doriți să realizați pentru ȚARĂ! Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!
  #
  Doroftei Cristian Tot Regele Mihai I spunea zilele acelea un lucru atat de actual: “Romanii au încetat sa se mai teama”
  Îmi place atat de mult, încât cred ca e mesajul cel mai important pentru conducătorii vremelnici care uita ca sunt acolo sa slujească poporul roman!
  #
  Geta Filimon Odihna veșnică în lumină și Pace!!! Respect
  #
  Florica Olah Un OM pentru o ȚARĂ! BUNUL DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE SUFLETUL LUI! AMIN!
  #
  Simona Neagu Respect Familiei Regala.Dumnezeu sa ii odihneasca in pace.
  #
  Marius Glava STIMA SI RESPECT MS REGELE MIHAI . DUMNEZEU SAL ODIHNEASCA ÎN PACE.
  #
  Vlaicu Gabi Suflet bun… dormi in pace…
  #
  Marian Precupetu Trăiască Monarhia!
  L-am ascultat atunci la Radio Europa Libera!

 3. Liliana Sora says:

  OAMENI, gânduri, mesaje, momente, evenimente…, care nu se uită ! Respect şi admiraţie, recunoştinţă şi preţuire !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45631914
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate