24 de momente din viața Majestății Sale

28 comentarii

 1. Lesevschi Eugenia says:

  Să ne trăiți iubita Majestate!

 2. Birda Victor - Timișoara says:

  Să ne trăiți iubita Majestate!

 3. Clara says:

  La multi si fericiti ani! Sa ne traiti, Majestate!

 4. Mihaela Paraschiva says:

  Foarte frumoase pozele ,emoționante ! La multi ani si multă sănătate Majestate !

 5. elena says:

  Frumoase si distinse !O Familie plina de dragoste!Chiar daca viata Membrilor Familiei a fost o continua lupta, lasa sa se vada liniste si pece,fiind impacati cu toate nelegiuirile facute de comunisti.Frumusetea exterioara si interioara a Majestatii Sale,Margareta Custodele Coroanei a fost mostenita de la Maria Sa Regele Mihai .

 6. Aurel V. Zgheran says:

  26 MARTIE: SĂ NE ANIVERSĂM REGINA…!

  Primăvara este sursa iniţierii în subtilele fericiri ale sufletului şi privirii, e o experimentare ciclică şi totuşi în fiecare an proaspătă a regăsirii naturii cu sine, ea însăşi fiindu-şi sieşi mamă, iar timpului fiindu-i mireasă…! Bucuriile, plăcerile, vigoarea, optimismul sunt combustia şi verbul ce rezidă în iubire şi armonie primăvara şi se transmit într-un limbaj estetic, sensibil şi vesel, prin susure, ciripituri, raze scnteietoare şi călduţe de soare…! Primăvara e doar un punct al timpului, dar punctul în mişcare creează linia; linia produsă de punctul deplasat de la purii ghiocei la dulcile cireşe de mai nu e decât anotimpul ce-abundă nu doar în spaţiale efecte ale feeriei de suprafaţă ci şi virtuale, intime, colorând în tonuri şi tente complexe spiritul şi fiinţa naturii umane…!
  Plantată profund în memoria noastră, primăvara, când soseşte renaşte ancestral emoţii inefabile, aceleaşi din momentul incipient al anotimpurilor culminat cu pruncia umanităţii…! Cu atât mai intens este colorismul primăverii noastre, a naţiunii române, cu cât spre finalul lunii dintâi a ei, martie cel cu zumzet, soare, flori şi triluri de orchestre-naripate, voluptoase, concentrate în bucuria retrezirii naturii de sub plapumele albe, aniversează pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române…! Ca o sublimare a acordului dintre armonia supremă a timpului – maximă în preludiul primăverii – şi natura repornită în temporalitatea desăvârşirilor ei, sărbătoarea zilei de naştere a Majestăţii Sale – 26 martie – intervine în relaţia românului cu românul şi anul acesta (2018), recurgând la toate resursele afective cu decentă sonoritate dar adânc pătrunse în resorturile spirituale ale condiţiei de patriot statornic şi nedisimulat, pe care se fundează respectul admiraţia şi devotamentul faţă de Familia Regală a României, încrederea, siguranţa, speranţa de mai bine sub forma de statalitate a monarhiei constituţionale…!
  Există o nemaiîntâlnită complexitate tradiţională românească a sărbătoririi conducătorilor – excluzând manifestările groteşti, dictatoriale, la anvergură de cult al personalităţii, obligatoriu, interminabil de formal în comunism. De aceea, trebuie să simţim că a sosit vremea să ne întoarcem la sfinţenia sărbătorii şi să ne aniversăm cum se cuvine Regina…!
  Suntem un popor cu paranteze în destin. Dar nu să rezolvăm toate scăderile şi adunările dintre ele e primordial, în unele privinţe nici nu mai este posibil, ci cade ca un ultimatum datoria de a nu mai deschide altele…! Spectrul luminos al României moderne nu se poate reliefa iarăşi la zarea istoriei noastre decât în coordonatele unei monarhii constituţionale – lumina pură, naturală şi binefăcătoare e absurd a deriva din complementarele ei. Trebuie să ţinem cont de faptul că nu s-a înrădăcinat la noi, prin petele unui amar de ani sub comunism, tradiţia republicană; istoria noastră consistentă statuează forma monarhică din cele mai îndepărtate orizonturi de timp până în 1947!
  Readunaţi în conul de lumină fundamental pentru propria restaurare a ţării noastre şi redresare plurivalentă a naţiunii româneşti în unitatea ei, cu steagul monarhic şi Majestatea Sa într-o linie premergătoare, vom regăsi busola capitală pentru orientarea viitorului copiilor români; cu atât e mai împlinitoare speranţa în acest viitor, cu cât ne bizuim şi pe Alteţa Sa Regală Radu Principele Consort al României, ca sprijinitor înţelept, vivace, devotat şi responsabil al Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei române.
  Să sărbătorim azi, cu drag, fidelitate şi respect pe Majestatea Sa, să găsim resursele raţionale şi afective de a-i fi credincioşi! Să îi dorim viaţă lungă, sănătate şi energie uriaşă…! Urmând-o, să punem umărul la reaşezarea României şi naţiunii pe făgaşul cu nimb al istoriei…! Nu poate fi în exterioritatea noastră un mecanism util de a făuri aceasta, ci numai şi numai în noi înşine! Iubirea, fidelitatea, admiraţia şi respectul pentru Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române sunt o rezultantă a acestui mecanism lăuntric, ce trebuie repus în mişcare.
  Între lungimile de undă ale sentimentelor acestora ale poporului român şi extremităţile vizionare, medierea eficientă nu poate aparţine decât monarhului – preşedintele unei republici fiind întotdeauna sub un partid politic faţă de care are obligaţia de slujire, uneori peste cauzele naţiunii şi patriei! Niciodată în natură şi umanitate culoarea roz nu poate fi fixă. Dar sub monarhie, ele predomină, iar lumina ce le naşte porneşte de la un dinam instituţional funcţionabil.
  La mulţi ani, Majestate, spre propria Majestăţii Voastre stare de bine în totală armonie cu starea de bine a naţiunii române şi României…!
  Aurel V. Zgheran (aurel.vzgheran@yahoo.com)

 7. Motateanu Felicia-Florica says:

  Aspiratii catre mandrie, educatie si eleganta, decenta, corectitudine si speranta/ credinta ca vom fi capabili sa inlocuim …*… cu toate acestea ! Doamne,
  ajuta-ne !

 8. Liliana Sora says:

  Demnitate, respect, înţelegere, solidaritate, dragoste, compasiune… ,iată componentele principale ale unui caracter nobil , comorile cele mai preţioase ale unui om , adevărata sursă pentru pacea interioară şi exterioară şi fundamentale pentru existenţa umanităţii.
  Dumnezeu să Vă ocrotească şi să Vă binecuvânteze cu cele mai alese daruri ale vieţii, alături de întreaga Familie Regală .
  La mulţi ani fericiţi , Majestate !

 9. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  LA MULTI ANI MAJESTATE IN SANATATE SI CU REUSITE IMPREUNA CU INTREAGA FAMILIE REGALA !

 10. Victoria Camarasan - Luduș says:

  Foarte frumoasă, Majestatea sa.

 11. Mesaje FB says:

  Camelia Iordache Superbe fotografii, sunt o incantare pentru privitor.
  #
  Elena Costache Frumoasa si fina Regina noastra!
  Maine este ziua Majestatii sale !
  #
  Camelia Margott Ce frumoasa si distinsa!
  #
  Viorica Andone La multi ani!
  #
  Iuliana Oprea Minunate,pline de amintiri frumoase,multa sănătate
  #
  Tatiana Cristi-Dumitru Emotionante fotografii !
  #
  Vivillet Lodeti Nitulescu Frumoasă, delicată și distinsa!
  #
  Nicole Mihaela Foarte frumoase pozele! La multi ani cu sănătate!
  #
  Lili Ilie Frumoasă familie,emoționante fotografii
  #
  Radita Bacanu O mare placere sa vezi oameni frumoși !
  #
  Valeriu Rotaru Respect !!!
  #
  Maria Miclea Amintiri frumoase! La multi ani fericiti!
  #
  Alice Butu Foarte frumoase …o familie unita de la care putem invata multe !
  #
  Mihaela Chivoci La multi ani..
  #
  Gheorghe George ”Atât timp am fost în mijlocul tau, încât mi se pare, abia cu putinta ca trebuie sa te parasesc; totusi, orice om ajunge la capatul drumului sau.
  Eu am ajuns la capatul drumului meu. Dar înainte de a tacea pentru vesnicie vreau sa-mi ridic, pentru ultima data, mâinile pentru o binecuvântare.
  Te binecuvântez, iubita Românie, tara bucuriilor si durerilor mele, frumoasa tara, care ai trait în inima mea si ale carei carari le-am cunoscut toate. Frumoasa tara pe care am vazut-o întregita, a carei soarta mi-a fost îngaduit sa o vad împlinita. Fii tu vesnic îmbelsugata, fii tu mare si plina de cinste, sa stai vesnic falnica printre natiuni, sa fii cinstita, iubita si priceputa.
  Am credinta ca v-am priceput: n-am judecat, am iubit…
  Niciodata nu mi-au placut formele si formulele, nu prea luam uneori seama la cuvintele ce le rosteam. Am iubit adevarul si am visat sa traiesc în lumina soarelui, însa fiecare traieste cum poate nu cum ar dori. Dar când îti vei aminti de mine, Poporul meu, gândeste-te ca la una care a îndragit viata si frumusetea, care a fost prea cinstita ca sa fie cu bagare de seama, prea miloasa sa fie învingatoare, prea iubitoare ca sa judece”.
  Testamentul Reginei Maria
  #
  Alexandru Farcas Cu adanc respect, adresam MAJESTATII VOASTRE urarea LA MULTI ANI IN PACE Si ONOR !
  #
  Ana Toparceanu Tot respectul,Altetei sale Regale !
  #
  Iuliana Leontiuc DUMNEZEU sa va binecuvanteze!
  #
  Barbu Stela O zi frumoasa si binecuvintata va doresc din toata inima.
  #
  Diana Andone La mulți ani bucuroși!
  #
  Mariana Rojnai Amintiri din viata care nu de uita sa fiti binecuvatati cu sanatate
  #
  Elena Niță Respect casei Regale!
  #
  Dana Cludia Rus Sãnãtate multã majestate!
  #
  Ștefania Dumitru La multi ani frumosi , Majestatea sa!
  #
  Elena Ciuca La multi si binecuvantati ani, Majestate!
  Ce poze minunate si ce familie aleasa!
  Domnul sa va ocroteasca!
  #
  Geta Prisacariu Amintiri foarte frumoase,o zi frumoasa pentru toata familia,mostenitoare
  #
  Luigi Florin Negoi Superbe amintiri, Cele Dorite Casei Regale si Majestatii sale.
  #
  Costinela Iordanescu La multi ani binecuvantati, Majestate!
  #
  Nicolae Doina Maria Superb e amintiri
  #
  Florin Loga Sa ne traiti Majestate !! .
  #
  Mihaela Vintiloiu Regina noastra este foarte, foarte frumoasa ! Sa ne traiasca !
  #
  Maria Kelemen La multi ani!
  #
  Clara Cozma La multi si binecuvantati ani adoratei noastre Regine! Sa ne traiti, Majestate!
  #
  Liliana Alupoaei La multi ani!
  #
  Maria Longodor LA MULTI ANI !
  #
  Maria Mihali La multi ani!
  #
  Fiviana Doda La multi ani sănătoși.
  #
  Hentiu Maria Violina La multi ani binecuvântați.respect
  #
  Cristina Sandu La multi ani frumosi, Majestate !
  #
  Liliana Tanascu La mulți ani, Majestate!
  #
  Lesevschi Eugenia La Mulți Ani frumoși și binecuvantati Majestate! Va iubesc și va doresc pe Tronul Țării! Să ne trăiți!
  #
  Mia Olteanu Multă sănătate si să ne trăiti multi ani in pace!
  #
  Ioana Blaga LA multi ani!
  #
  Ioana Bratuva La multi ani, Majestate!
  #
  Alexandrina Dorobantu La mulți ani fericiți și binecuvântați cu sănătate, Majestate!
  #
  Mio La La nulti ani Majestate…sa ne traiesti sanatoasa cel putin cat Regele nostru
  #
  Rodica Ichim LA MULTI ANI, REGALI!
  SA va dea Bunul Dumnezeu sanatate, iubire din partea supusilor Maiestatii voastre si forta sa va duceti misiunea mareata la bun sfarsit, aceea de a reaseza valoarea tarii noastre in randul valorilor lumii!
  Sa fiti inconjutata de toata iubirea , bunatatea , demnitatea si onoarea pe care le raspanditi, prin prezenta si actiunile domniei voastre!
  La multi ani fericiti, MAIESTATE❗
  #
  Elena Potinche La mulți ani
  #
  Gabriela Bucur LA MULTI ANI !!
  #
  Grigore Mirica La mulți ani, Majestate !
  #
  Pencu Gina LA MULTI ANI MAJESTATE
  #
  Claudiu Dumitrescu La mulți ani cu sănătate și pace în suflet, Majestate!
  #
  Rodica Ungureanu La mulți ani, Majestate!
  #
  Geta Andrei Minunat tot ce am văzut, multe momente sînt stiute din ce mi sa povestit…pînă să vină timpul să vă stim
  Muuulta sănătate vă dorim!
  #
  Doina Craciun La mulți ani Majestate!

 12. La multi ani Regali ROMANIA Majestate!!Sper ca in curand sa fiti Regina Romaniei pe Tronul Romaniei!!Sunteti adorabila ,Majestate!!LA MULTI ANI!!!

 13. Aurel V. Zgheran says:

  Exclusiv în atenţia colectivului redacţional al acestei pagini: Cu aleasă consideraţie v-am încredinţat consecvent unele articole pe care le-am publicat în diverse publicaţii româneşti şi internaţionale. Întru începuturi, pe o perioadă de câţiva ani, prin generozitatea dumneavoastră, ele au fost republicate în această pagină. În ultimul timp însă, ele apar ca simple comentarii pe texte ce nu-mi aparţin. În această idee, cu respect şi mulţumiri din partea mea vă readuc în atenţie faptul că articolele deja apărute în presă (de fiecare dată v-am trimis şi link-ul corespunzător) nu se pot constitui în comentarii. De aceea, în măsura în care ele nu sunt atât de importante încât să poată fi republicate ca articole în sine, voi înţelege şi, fireşte, voi înceta trimiterea altora pe viitor numai şi numai din motivul că, repet, nu pot fi transferate în simple comentarii. Cu aleasă preţuire. Aurel V. Zgheran, ziarist, scriitor.

 14. Mariana Pavel says:

  La Multi Ani,Majestate!

 15. Domnului Aurel V. Zgheran says:

  Domnule Zgheran,

  Vă mulțumim pentru mesajul dumneavoastră lămuritor. Vă rugăm să trimiteți, de acum încolo, articolele dumneavoastră la adresa secretariat-regal@palatulelisabeta.ro/

  Atunci când sunt trimise sub formă de comentarii, textele dumneavoastră sunt publicate ca atare. Pentru a evita confuzia, este bine ca articolele propuse a fi publicate pe paginile Internet ale Casei Majestății Sale să fie trimise la adresa email a secretariatului, în atenția dlui Traian Sârcă.

  Cu toată considerația,
  Secretariatul Regal

 16. Elena Potoroacä says:

  Mulțumim din suflet !
  Sunt superbe aceste amintiri !
  Sănătate și numai de bine vă doresc !
  Respect și admirație ! Viață lungă și frumoasă !

 17. Cristina Popescu says:

  La multi ani, Majestate!

 18. Cristina-Adriana Popescu says:

  La multi ani, Majestate!

 19. Un privilegiu sa fii martor ocular al vietii celui mai rabdator rege al romanilor!

 20. Tetraru Georgeta says:

  Odata cu surasul de lumina al ghiocelului, cu Bunele Vestiri ale primaverii,MAJESTATE ati venit in lume ca un simbol al sperantei , al renasterii.
  Va doresc multa sanatate, impliniri alese , sa dea Bunul Dumnezeu sa alungati iarna din suflet si sa infloreasca primavara!
  SA NE TRAITI INTRU”MULTI SI FERICITI ANI, MAJESTATE!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 21. Vitan Gheorghe says:

  Familia Regală , speranță pentru viitor !

 22. ALI-DERVISI IKMET says:

  MULTI ANI FERICITI MAJESTATE.

 23. Camelia Pop says:

  La multi ani cu iubire MS Margareta Custodele Coroanei Române!

 24. Mihai Maria says:

  LA MULȚI ANI MAJESTATEA VOASTRĂ! MULTĂ SĂNĂTATE ȘI PUTERE PENTRU A PUTEA TRECE PESTE ÎNCERCĂRILE CARE VOR URMA ÎNAINTE DE A DEVENI ROMÂNIA REGALĂ! SÎNTEM ALĂTURI DE MAJESTATEA VOASTRĂ DIN CE ÎN CE MAI MULȚI! VĂ IUBIM!

 25. Mardare Doina says:

  Adevarata mostenire a Romaniei.Sa ne trsiasca in veci amintirea dumnevoastra.Bunul Dumnezeu sa aseze lucrurile de ASA natura in at sa me dobandin din nou monarhia ca forma de existenta s a acestei tari.

 26. La multi ani Regali Majestate!!Va ofer Majestatea Voastra multa dragoste si admiratie!!La multi ani frumosi si cu cei 100 de ani pentru Romania!!LA MULTI ANI!!HAPPY BIRTHDAY!!!!

 27. Diana Lucia Zotescu says:

  Din toate fotografiile, de la cele facute in pruncie, apoi din cele facute dealungul anilor si culminand cu cele de data foarte recenta, ne privesc aceiasi ochi superbi, expresivi, blanzi dar emanand o forta deosebita ai Majestati Sale Reginei noastre. Sunt ochi ce stiu sa iubeasca, sa mangaie, sa aline dar si sa sruteze cu autoritate si responsabil, in profunzime, situatii si suflete. Sunt ochi de Regina !

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40856966
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate