130 de ani de la înființarea Agenției Naționale de Presă

Joi, 28 martie 2019, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au găzduit, la Palatul Regal din București, o recepție în onoarea Agenției Naționale de Știri Agerpres, cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înființarea primei agenții de presă din România.

Actul de naștere al Agenției Naționale de Presă este datat cu 27 martie 1889, în timpul domniei Regelui Carol I. Atunci, ministrul de Externe, P. P. Carp, a semnat actul de naştere al Agenţiei Telegrafice a României. Aceasta şi-a început activitatea o lună mai târziu, la 11 aprilie, când a expediat la Viena prima “telegramă”, în esenţă, prima ştire de presă.

Seara regală dedicată Agerpres a reunit o mare parte a echipei agenției, alături de colegi AGERPRES retrași din activitate.

Cu ocazia aniversării, directorul general al AGERPRES a oferit Majestății Sale și Alteței Sale Regale câte un exemplar dintr-un volum care cuprinde toate știrile AGERPRES legate de Familia Regală din anul 1990 până în anul 2019.

În luna martie 2014, tot cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la fondarea instituției de presă, Regele Mihai I a conferit Decorația Regală “Nihil Sine Deo” Agenției Naționale de Presă Agerpres.

Majestatea Sa Margareta a oferit o Seară a Palatului Elisabeta, cu aceeași ocazie, în septembrie 2014.

De-a lungul anilor, Regele Mihai I și Regina Ana, apoi Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat sediul Agerpres, cu diferite ocazii.

Fotografii de Daniel Angelescu

4 comentarii

 1. Liliana Sora

  “Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice…” ( MS Regele Mihai )
  Toată stima şi consideraţia pentru această prestigioasă instituţie de presă, importantă sursă de informare și cunoaștere pentru români şi pentru întreaga lume !

 2. Pingback: SERATA DEDICATA ALL’AGENZIA STAMPA NAZIONALE AL PALAZZO REALE DI BUCAREST – Croce Reale

 3. stancu ileana lelia

  MAJESTATILE Voastre, acest eveniment imi da bucuria de a Va revedea si a intelege neintrerupt lectia de democratie pe care cu atata delicatete ne-o intindeti maiestuos ,delicat ,demn .Sper sa imi acceptati urari de sanatate ,multumiri fine ,ganduri spre Ziua Icoronarii care vine ,vine ,vine .

 4. ileana lelia stancu

  Majestatile Voastre ,ma bucur ca Va revad !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25359961
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate