13 august, zi de doliu național în România

În memoria personalității celei care a fost Ana de România, Guvernul României a declarat 13 august 2016 zi de doliu național. În această zi, toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. Drapelul va fi arborat în bernă și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări și aerogări, precum și ca pavilion pe navele și ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc.

Aceeași obligație revine și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reședință.

De asemenea, la recomandarea Guvernului, posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.

AGERPRES

 

Funeral of Queen Anne, Day of National Mourning in Romania

In the memory of Her Late Majesty Queen Anne, the Romanian Government declared August 13, 2016 as Day of National Mourning. On this day, all institutions, central and local public authorities, will fly the flag at half mast.

Flags will also be flown at half mast at the headquarters of political parties, trade unions, employers organizations, schools of all degrees, cultural institutions and all Diplomatic Missions of Romania abroad, border crossing units, airports, ports, railway stations, as well as ships under Romanian Pavilion.

The same obligation applies to private persons flying the Government of Romania flag at their private residence.

On the recommendation of the Government, the National Radio and National Television, as well as cultural institutions, will adapt their program accordingly.

5 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Hotararea Guvernului de a declara doliu national in ziua de 13 august este o masura fireasca, de bun simt. Buna noastra Regina Ana merita o astfel de recunoastere la nivel national. Mai sunt inca ceva pasi de parcurs pentru a ajunge la normalitate. Sper ca institutiile statului sa-i initieze si sa-i parcurga. Regina Ana va veghea din ceruri implinirea acestui deziderat suprem.

  Requiescat In Pacem, Majestatea Voastra ! Fie-va vesnicia insotita de coruri ingeresti !

 2. ing. agronom Teodor Iliescu says:

  Condoleanțe Familiei Regale a României. Aşa cum în cei 150 de ani de monarhie românească am ştiut să fim uniți, tot aşa trebuie să fim şi în aceste momente nedorite şi de grea încercare. Dumnezeu are să vindece rănile, căci numai de la El avem puterea de a merge mai departe. NIHIL SINE DEO !

 3. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!Condoleante familiei regale.

 4. Adriana Macsut says:

  Imi pare rau ca vorbesc despre Majestatea Sa Regina Ana ce a trecut recent in eternitate. Am cunoscut-o personal in iulie 1996 si am vorbit cu ea in franceza. Am fost doua zile alaturi de Majestatea Sa .. cand a vizitat orasul Craiova alaturi de Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu. Inainte de intalnirea cu familia regala a avut loc un scrurt instructaj de protocol care a fost realizat de Doamna Simina Mezicescu, fosta domnisoara de onoare a Reginei Elena (mama Regelui Mihai) si care atunci se ocupa de protocolul regal. Am fost foarte emotionata pentru ca Doamna Simina Mezincescu mi-a spus ca stiu sa fac o reverenta. La patru ani am invatat sa fac o reverenta de o ruda mai in varsta care primise bursa de la Regina Maria (bunica Regelui Mihai) Atunci visam la clipa cand voi participa la o receptie regala. Ei bine m-am revazut cu Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu abia in 2008 si am avut surpriza placuta sa ma recunoasca. De vreo cinci ani am inceput sa particip si la Garden Party (petrecerea eveniment de 10 mai de la Palatul Regal de Ziua Regalitatii) si ii multumesc Domnului Daniel Angelescu care imi transmite invitatiile regale. Acum pot sa spun ( la acest ceas trist) cu toata responsabilitatea ca a fost o femeie deosebita … . Rar am intalnit asemenea femei in viata mea. Era o doamna in fiecare gest pe care il facea, iar zambetul aducea bucurie. Majestatea Sa Regina Ana chiar daca nu a fost oficial regina… este in mod cert regina inimilor noastre. Dr. Adriana Mihaela Macsut

 5. Eugenia Burdea says:

  Condoleante familiei regale.Dumnezeu s-o odihnească in pace pe distinsa și buna noastră regină!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50324959
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate