100 de brazi plantați pe Domeniul Regal Peleș

Miercuri 28 aprilie 2021, pe Domeniul Regal din Sinaia au fost plantați 100 de puieți de brad, pentru a marca cei 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I. Acțiunea a fost inițiată de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș (APRP), în parteneriat cu Direcția Silvică Prahova și cu ajutorul voluntarilor din comunitatea locală, de la Ocolul Silvic Sinaia și Azuga și de la Liceul Tehnologic Valea Doftanei.

APRP lansează o serie de activități de plantare și împădurire pe Domeniul Regal Peleș dar și o invitație altor comunități să preia ideea celor „100 de arbori la 100 de ani”, pentru a onora memoria Regelui Mihai.

Oferiți de Ocolul Silvic, puieții de brad au fost plantați pe marginea Aleii Peleșului, începând de la Cuțitul de Argint până pe peluza din fața Castelului Peleș. Astfel, noii arbori vor constitui aliniamente naturale în zona Stăvilar și Bastion dar și în proximitatea Castelului.

Extindem și redescoperim patrimoniul natural al Domeniului Regal Peleș, cu ajutorul voluntarilor de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și de la Liceul Tehnologic Valea Doftanei. Plantarea celor 100 de brazi, în anul centenar al nașterii Regelui Mihai, este o primă etapă în acțiunile prin care Asociația Pentru Patrimoniul Regal Peleș va îmbogăți fondul silvic de aici. Continuăm și cu alte proiecte menite să sporească frumusețea acestui peisaj, atât de îndrăgit de Regii și Reginele României, dar și de sute de mii de turiști din toată lumea” a spus domnul Ion Tucă, Vicepreședintele APRP.

Vremea s-a dovedit favorabilă iar efortul echipelor de voluntari va face ca o nouă generație de brazi să crească pentru a fi admirată și de viitoarele generații de vizitatori.

Avem condiții propice pentru o reușită deplină a acțiunii de astăzi. Temperatura și umiditatea sunt ideale pentru ca puieții de brad să prindă rădăcini și să crească frumos. Direcția Silvică Prahova este onorată să administreze pădurea regală, încrederea Casei Regale reprezentând o recunoaștere a profesionalismului nostru” a declarat ing. Mihai Luția, Directorul Direcției Silvice Prahova.

În acest an când se împlinește un secol de la nașterea Regelui Mihai, APRP invită și alte organizații, autorități locale și persoane private să preia acest concept și să organizeze astfel de acțiuni de plantare în comunitățile lor.

Prof.univ.dr. Florin Stănică, reprezentantul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) – partener al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș la proiectele dedicate patrimoniului natural, a lansat această invitație:

În 2021 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai, deci este un context special pe care vă invit să-l marcăm în toată țara. Ne dorim ca această primă inițiativă a Asociației să fie dusă mai departe și de alte organizații și oameni care doresc să omagieze memoria Regelui prin acest gest benefic – plantarea a 100 de arbori, din speciile potrivite zonei lor.”

APRP demarează astfel o serie întreagă de acțiuni de plantare și revigorare a patrimoniului natural pe Domeniul Regal Peleș, acțiuni care implică tineri și studenți, într-un demers de formare practică, și voluntari din comunitatea locală.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 37533351
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate