Viva Regina Maria!

viva-regina-maria-volum-de-diana-mandache-editura-corint

 

La Editura Corint a apărut volumul “Viva Regina Maria! Un destin fabulos în reîntregirea României”, semnat de Diana Mandache. Volumul a fost lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, zilele trecute.

 

“Purtând aura augustei sale ascendențe, Regina Maria a devenit neașteptat de populară în anii războiului, se metamorfozase în regina ocrotitoare a soldaților, arătând un curaj deosebit, fiind în spitale alături de bolnavii de tifos. A vizitat și a încurajat militarii răniți, orfanii de război, dar și copiii din satele sărace ale Moldovei, a organizat spitale, ambulanțe și cantine. A sprijinit Crucea Roșie română și a colaborat cu societățile similare ale Aliaților. Mai mult, a purtat corespondență cu șefi de stat, verii săi, prezentând situația politică a țării, iar cu personalități ale Conferinței de pace de la Paris a vorbit despre oameni, frontiere, drepturi istorice și alianțe.

În materialele propagandistice din războiul alături de Antanta o regăsim pe Regina Maria purtând costumul de soră de caritate, Crucea Roșie fiind sub înaltul său patronaj. În perioada păcii impuse de Puterile Centrale, regina apare fotografiată în costum tradițional românesc semnificând identitatea națională. Sosirea triumfală în București alături de Rege și de Aliați o înfățișează pe suverană purtând uniforma militară, de colonel al Regimentului 4 Roșiori. Fiecare dintre cele trei costume definește o simbolistică națională asociată personalității sale. Nu toate reginele consoarte din anii de război erau reprezentate de presă în aceste trei ipostaze. Prin acordul mediatizării propriei imagini în costum de soră medicală, în veșminte tradiționale românești sau în uniformă militară, Maria a transmis un mesaj politic”.

Diana Mandache

viva-regina-maria-volum-de-diana-mandache-editura-corint-ii

6 comentarii

 1. Doamnei Diana Mandache si casei regale a Romäniei doresc multä, multä sänätate, fericire si mult succes….
  Regina Maria a Romäniei (näsc. Principesä britanicä de Sachsen- Coburg & Gotha) a fost o reginä eroinä, reginä cu o frumusete splendoare dar si regina a caselor regale de Europa de sud-est…..
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania/Germany-

 2. Sandu Nicolae says:

  Dovada clara a iubirii sale fata de tara si popor

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Inegalabilei – si irepetabilei – Regine Maria, Suverana noastra mereu prezenta cu accente si culori vii in memoria noastra, chiar si la 78 de ani de la invesnicirea Sa, un fierbinte omagiu de respect, iubire si intelegere de la cea care ii venereaza urmele pasilor in colbul istoriei noastre, urme ce nu se vor sterge niciodata.

  Cei pe care memoria ii pastreaza in tezaurul sau raman vesnic vii.

  Diana Lucia Zotescu

 4. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  CARTEA REPREZINTA UN FIERBINTE OMAGIU REGINEI MARIA A TUTUROR ROMANILOR !
  SINCERE FELICITARI DOAMNEI DIANA MANDACHE, AUTOAREA STUDIULUI !
  VENERATIE DINASTIEI ROMANE !
  TRAIASCA REGELE !

 5. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Eternă dragoste și recunoștință MS Reginei Maria a României ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 6. Cristian Sandu says:

  Un istoric de valoare și o carte de ținută!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269101
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate