Regina Ana a României

Se găsește acum în librării volumul “Regina Ana a României”, un rezumat al funeraliilor reginei, în august 2016, precedat de biografie și fotografii din viața sa.

Vomulul este semnat de Ioan-Luca Vlad și respectă formatul publicațiilor tipărite după funeraliile Regelui Carol I (1914), Reginei Elisabeta (1916), Regelui Ferdinand I (1927) și Reginei Maria (1938).

Cartea poate fi comandată online la Curtea Veche Publishing.

Regina Ana, ultimul drum, Editura Curtea Veche, 2017

 

Acum, la șapte zile de la însoțirea mamei mele, Regina Ana, pe ultimul său drum, doresc să vă adresez din inimă, fiecăruia dintre cei care ne-ați stat alături, calde mulțumiri.

Tuturor celor care ați trimis mesaje de condoleanțe, celor care ați aprins o lumânare și ați adus o floare, tuturor celor care ați vărsat o lacrimă și celor care v-ați îndreptat cu gândul către familia noastră, vă trimit recunoștință.

Ne-ați însoțit, pe surorile mele și pe mine, în această călătorie a durerii. Și ne-ați ajutat să fim mai puternice.

Funeraliile reginei Ana au pus împreună, sub semnul Coroanei, România și Republica Moldova, Biserica Ortodoxă și cea Catolică, sufletele și năzuințele românilor din întreaga lume. Cu toții am fost, în aceste zile, în comuniune, mândri, îndurerați și înălțați spiritual.

Cu ani în urmă, tatăl meu spunea că cea mai frumoasă coroană regală este încrederea și dragostea românilor.

Regina Ana a fost un exemplu de devotament față de Rege și Națiune. Iubirea, respectul și admirația cu care românii au condus-o pe ultimul drum ne dau sporită speranță pentru viitor.

Principesa Moștenitoare Margareta

3 comentarii

 1. Pantea Alexandru Sorin

  Noi, Romanii, vom fi mereu impreuna si la bine si la greu alaturi de Cei ce ne-au fost aproape in toti acesti ani. Nu ne-ati parasit, nu Va vom parasi.

 2. Diana Lucia Zotescu

  Am recitit mesajul incarcat de semnificatii al Altetei Sale Regale Principesei Margareta, Custodele Coroanei Romaniei, mesaj din care razbate ecou de durere demna si retinuta, dar si de reafirmare a valorilor Coroanei care raman aceleasi, atat la durere cat si la bucurie, de hotarare a Sa – parca si mai evidenta – de a deveni si mai puternica alaturi de surorile Regale in mereu neobosita lucrare de implinire a indatoririlor lasate ca testament din partea Ilustrilor si Augustilor Sai inaintasi.

  Citind acest mesaj, intreaga durere simtita la funeraliile regale ale Reginei noastre Ana a revenit proaspata in memoria mea. Fie-I vesnicia binecuvantata de Domnul Ceresc si amintirea eterna !

 3. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Dumnezeu să o odihnească în pace pe Regina noastră ! Am avut marea onoare și bucurie, ca, atunci când Majestatea Sa, a vizitat municipiul Oradea ( în anul 1995 ), să purtăm un scurt dar foarte plăcut dialog.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25367014
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate