Faptul de a fi împreună cu Regele nostru

Text de Titus Berinde

Suntem binecuvantati, prin grija si vointa lui Dumnezeu, sa avem aici acasa in Tara, la Savarsin, pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, inconjurat cu iubire de intrega Familie Regala a Romaniei, de numerosi colindatori, uniti in simtirea crestineasca a colindului stramosesc, avand admiratia si respectul poporului Sau.

Ne bucuram impreuna, de fiecare data langa Bradul Regesc, de ceea ce este “cu adevarat esential si datator de bucurie” in sarbatoarea Nasterii Domnului Nostru Isus Christos, in care: ”Dumnezeu S-a imbracat in firea umana ca, venind intre noi, sa ne invete si, invatind, sa ne arate acele lucruri pe care noi nu le putem vedea”.

Faptul de a fi impreuna cu Regele Nostru si Familia Regala, partasi la Taina Bucuriei, a Iubirii si a Smereniei, reprezinta pentru fiecare colindator un minunat moment magic de neuitat, si totodata constituie pentru toti romanii, un fericit prilej, sa ne resfintim modul propriu de a ne asigura viitorul si de a ne regandi existenta cu credinta staruitoare in “Nihil Sine Deo”.

In spiritul intelegerii cu mai multa dragoste si lumina, a Tainei cerului si a pamantului, a Nasterii Mintuitorului, si redescoperind in colindele noastre Adevarul, ca Fiul lui Dumnezeu a “devenit OM pentru noi oamenii”, se cuvine sa ne amintim si cu aceasta fericita ocazie, indemnul M. S. Regelui Mihai de a ne pastra credinta ortodoxa stramoseasca si a simtii la fel, bucuria redescoperirii “ semnului egal pe care Dumnezeu L-a pus intre oameni, in pretioasa rugaciune”, care l-a emotionat de nenumarate ori:

“Parinte ceresc, care ai facut oamenii dupa asemanarea Ta, care-i iubesti pe toti, nu ingadui ca familia noastra sa se desprinda de Tine, faurind bariere de rasa sau culoare. Precum Fiul Tau, Mintuitorul Nostru, s-a nascut dintr-o femeie evreica, s-a bucurat de credinta unei femei siriene si a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii, care L-au cautat si a lasat sa-I poarte crucea un african, asa invata-ne si pe noi, sa-i primim la fel pe toti, de toate rasele, ca pe mostenitorii, IMPARATIEI LUI ISUS CHRISTOS, DOMNUL NOSTRU “

In existenta noastra postcomunista, inca marcata de tristete, resemnare, suferinti si nenumarate greutati cotidiene, este necesar sa continuam a ramane conectati cu iubire , respect si simtire crestineasca, in jurul Suveranului Romaniei, la adevarata si singura noastra sursa de energie morala, capabila sa ne uneasca eforturile penrtu a face Patria prospera si respectata in lume. Peste citeva zile se vor implini 65 de ani de la intunecata “frontiera intre lumi “, acel nefast 30 Dec 1947, din care ultimii 23 de ani au trecut irosind Bucuria Libertatii noastre, ca realitate spirituala, dobandita in 22 Dec 1989 prin sacrificiul suprem al tinerilor, care au daramat dictatura comunista,”inlaturand o tiranie cu efect distrugator asupra fiintei Natiunii Romane”.

Desi societatea romaneasca nu a capatat pe deplin directa adecvata si conforma permanentei cautari a poporului roman de a trai in Adevar si Dreptate, sarbatorind astazi impreuna cu Regele Nostru si Familia Regala a Romaniei, taina divino-umanitatii a Nasterii Domnului in sfanta zi de Craciun, contribuim astfel la intarirea constiintei vocatiei pentru divin a Natiunii romane, la redobindirea demnitatii si identitatii noastre.

Lasandu-ne sufletele deschise pentru infrumusetarea cu semnificatiile profunde ale sarbatorii Craciunului, urez din inima M. S. Regelui Mihai I al Romaniei si Familiei Regale multa sanatate si bucurie deplina in servirea responsabila si generoasa in folosul Tarii a Majestatii Voastre!

Va rog sa-mi ingaduiti sa aduc aminte concetatenilor un fragment din interviul Majestatii Voastre acordat Televiziunii Ungare in iulie 1983, sperind sa nu fac un gest nedelicat insistand asupra unor adevaruri necesare noua tuturor romanilor:

“Sint acuzat de a fi monarh. Ganditi-va, totusi, ca unele din cele mai bune democratii din Europa sunt monarhii. Priviti Marea Britanie, Danemarca sau Olanda. Eu am fost totdeauna un rege constitutional, respectand Drepturile Omului, restabilind Constitutia din 1923, potrivit careia toti cetatenii tarii se bucura de aceleasi drepturi, indiferent de originea lor etnica si religioasa. Dar astazi Romania este o “monarhie” absoluta, in care fiecare persoana e proprietatea statului. Are o dinastie care nu domneste succesiv, un membru dupa altul, ci toti laolalta, secatuind bogata noastra tara. Doresc, de asemenea sa amintesc de vremurile de inainte de secera si ciocanul, cind lumea avea de mancare, iar vetrele, felul de a trai si spiritul romanesc nu erau distruse spre realizarea unor proiecte megalomanice si satisfacerea unor teorii nastrusnice. Ar fi, oare, o monarhie constitutionala atat de rea, atat de groaznica?”

La aceasta intrebare fundamentala nu gasesc decat un unic raspuns: Traiasca Regele si Patria!

24 decembrie 2012

13 comentarii

 1. Bucur Gabriela says:

  Grait’a frumos domnul Titus Berinde.Si ne unge pe suflet spusa dansului.Gabriela Bucur.

 2. Cristian says:

  Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai al Romaniei!!!

 3. johnneil says:

  Romania a trecut pe langa o mare sansa de a se reintegra CU ADEVARAT in sfera lumii civilizate la inceputul anului 1990.
  NIHIL SINE DEO!

 4. Paul says:

  Dumnezeu sa ne dea gandul cel bun, ca sa-l aducem pe MS Regele MIhai I al Romaniei pe locul sfant pe care trebuie sa-l ocupe! Nihil sine Deo, nihil sine REX!

 5. Stanescu Ofelia says:

  Ar fi o mare sansa pentru Romania, revenirea pe tron a M.S. Regele Mihai!

 6. stelian r. says:

  Excelent text! Traiasca Regele! Nimic fara dumnezeu!

 7. mihaela vladut says:

  Ar fi bine ca la revizuirea constitutiei in anul 2013 sa se opteze pin referendum la revenirea monarhiei constitutionale .Traiasca Regele !

 8. Boila Dorin says:

  Foarte interesant !! În 1983 televiziunea maghiară lua interviu Majestății Sale Regelui. Azi nici o televiziune din jurul țării, nici măcar cea de la Chișinău, nu mai face acest gest…Ce să mai vorbim despre televiziunile și publicațiile de specialitate din restul Europei !!
  Cum bine spunea M.S. Regele în mesajul de Crăciun – nimeni nu ne ajută nici cu un fir de pai. Problema este că nu ne ajutăm nici noi pe noi !!

 9. Intr-adevar fara Majestatea Sa pe tronul Romaniei,tara nu-si va recapata niciodata identitatea nationala.Majestatea Sa Regele Mihai I este unsul lui Dumnezeu,cel dintai intaistator al Bisericii Ortodoxe Romane,mai mare peste toti ierarhii Romaniei.
  Eu declar pe Majestatea Sa ca fiind un mare sfant al lui Dumnezeu,care a sfintit si sfinteste prin demnitate,simplitate,daruire personala poporul roman.Dc vom avea credinta in Dumnezeu ne vom reintoarce la monarhie,la Romania adevarata.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu sa-l avem pe Regele nostru alaturi de toti sfintii lui Dumnezeu,intregitor si mantuitor al acestui popor greu incercat.
  La multi ani 2013 si Traiasca Majestatea Sa in pace si onor!

 10. Ciobotaru Gheorghe says:

  La multi ani MAJESTATII SALE ,REGELE MIHAI si intregii CASE REGALE a ROMANIEI!Traiasca REGELE si PATRIA!

 11. Cuvintele solidaritate, tradiție, multă credință pot defini atmosfera acestor imagini și a scrisorii domnului Titus Berinde de la cumpăna dintre ani. Și speranță în recuperări rapide, în bună parte deja vizibile. Reperul fundamental este Majestatea Sa, ca șef al Casei Regale de România, foarte respectat în toată lumea civilizată.

 12. Cuvintele solidaritate, tradiție, multă credință pot defini atmosfera acestor imagini și a scrisorii domnului Titus Berinde de la cumpăna dintre ani. Și speranță în recuperări rapide, în bună parte deja vizibile. Reperul fundamental este Majestatea Sa, ca șef al Casei Regale de România, foarte respectată în toată lumea civilizată.

 13. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) says:

  Reverente Admirative, Majestate ! Va daruiesc in mod simbolic melodia ce se numeste Frumusetea Lumii, cantec interpretat de una din cantaretele mele de suflet si anume Silvia Dumitrescu. Consider ca aceasta compozitie atat de poetica merita atentia noastra deoarece ne daruie incredere desavarsita in minunile Lui Dumnezeu. Sper sa Va inspire, Majestate !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 43832615
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate