“Drumuri aproape”

La 1 iunie 2021 s-au împlinit 20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I pe Domeniul Regal Săvârșin.

Vă invităm să vizionați filmul “Drumuri aproape”, realizat de TVR Timișoara la Domeniul Regal Săvârșin! Realizator, Diana Bogea, 27 mai 2021

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    A trebuit sa fac o pauza de cateva minute bune dupa vizionarea filmului pana am reusit sa ma apuc sa scriu. Pentru ca nimeni nu poate scrie printr-o perdea de lacimi. De cate ori poate cineva plange cand isi vede Regele si ii aude si glasul? Daca m-ar intreba cineva pe mine acest lucru i-as raspunde fara ezitare: de fiecare data. (Fac din nou o pauza. Din acelasi motiv ca mai sus). Nu stiu daca situatia este la fel in cazul fiecarui Rege / Regina iubita de poporul sau. In cazul romanilor insa, nu cred ca doar eu simt acest lucru. Sunt chiar sigura ca, in dorul nostru de Regele Mihai (dor pe care eu – si altii ca mine – il resimteam chiar cu Regele de fata), se stransese nostalgia si dorul generic de istoria regalitatii noastre, hranita peste milenii si secole incepand cu regii Daciei, trecand prin voievozii Gelu, Glad si Menumoruth, apoi prin Domnitorii bine-stiuti si ajungand la Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea, Mihai I si Regina Margareta, continuatoarea Dinastiei. Iar Regele Mihai mai poarta in sine si o alta calitate (singulara, dupa parerea mea), aceea de a-L asocia cu figura de parinte nu doar a natiei, ci si a parintelui (disparut, in cazul meu) al fiecaruia dintre noi. Fapt care il introduce definitiv in Pantheonul special al inimilor noastre.

    Savarsinul, acest loc atat de drag Regelui nostru si resedinta regala prin excelenta, poarta in sine respiratia calda, parinteasca, trimisa din Ceruri de Regele iubit Mihai I si de iubita Sa Mama. Este un loc binecuvantat nu doar de istoria sa si de natura ce il inconjoara, ci mai ales de prezenta continua acolo a Familliei Regale.

    NIHIL SINE DEO !

  2. cornel says:

    multumim F Frumos pentru acest documentar, as vrea sa ved Castelul in persoana cind vom face o vizita in Romania .

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36951174
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate