Bust al Regelui Mihai dezvelit la Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a dezvelit un bust în bronz al Regelui Mihai I, cel care a readus universitatea la Cluj după eliberarea Transilvaniei de Nord.

Universitatea serbează în aceste zile 150 de ani de la înființarea învățământului agronomic clujean și 100 de ani de învățământ românesc.

Regele Mihai a vizitat în repetate rânduri instituția de învățământ superior clujeană. Prima vizită a fost făcută în calitate de Mare Voievod de Alba Iulia, în anul 1932, alături de Regele Carol al II-lea. Apoi, Regele Mihai I a vizitat în 1945 universitatea și Clujul după ce Armata Regală Română a eliberat Transilvania de Nord.

Regele Mihai a devenit Doctor Honoris Causa al USAMV din Cluj-Napoca în anul 2009. Institutul de Științele Vieții poartă numele regelui, în timp ce două dintre dintre amfiteatre poartă numele Regelui Ferdinand I și pe cel al Reginei Maria. Membrii Familiei Regale a României au vizitat în repetate rânduri universitatea clujeană.

Claudiu Pădurean / ViaCluj.Tv

2 comentarii

  1. Maria Ioan

    Apreciez ii iubim pe toți din fam .Regală a României .La multi ani si buni

  2. Augustin Varga

    Respect pentru familia regala!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28723429
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate