Arhitectura interbelică a Bucureştiului și regalitatea

Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România organizează în parteneriat cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual, expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea”. Expoziţia va avea loc în cadrul Galei Anualei de Arhitectură București, ediția a XVII-a 2019, în data de 10 iulie 2019, ora 19:00, la Muzeul Național de Artă al României, aripa Auditorium, intrarea din strada Știrbei Vodă, Bucuresti, România.

Expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea” se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României fiind semnată de acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu și dr. arh. Luca Matei Stoian.

Aceasta are un conținut complex și de maxim interes, atât pentru participanți, cât și pentru publicul interesat și cuprinde panouri de fotografie de arhitectură a zece edificii de arhitectură modernă relevante; lucrări reprezentative pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est – europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică.

Expoziţia, pune în valoare identitatea culturală și istorică, contribuind la integrarea acesteia în spațiul european.

8 comentarii

 1. George Trohani says:

  corect este Bucurestilor. Numele de orașe sunt la plural, nu la singular.

 2. Viorica Mwais says:

  Admiratie, pretuire, respect si speranta!

 3. Andra Porumb says:

  Un prilej de cunoastere, in amanunt, a arhitecturii Bucurestiului interbelic, prin intermediul fotografiilor ce ilustreaza splendoarea cladirilor-emblema ale Capitalei ! Deosebita consideratie pentru munca depusa in acest proiect complex !

 4. ANDRA PORUMB says:

  Un prilej de cunoaştere, în amănunt, a arhitecturii Bucureştiului interbelic, prin intermediul fotografiilor ce ilustrează splendoarea clădirilor-emblemă ale Capitalei! Deosebită consideraţie pentru munca depusă în acest proiect complex!

 5. Cucu Theodora says:

  Expozitia « Arhitectura interbelică a Bucureştiului și regalitatea » din cadrul Anualei de Arhitectura a reprezentat un prilej de a descoperi cladirile iconice din Bucuresti. Fotografiile realizate cu deosebita atentie surprind grandoarea arhitecturii din perioada interbelica in care au activat unii dintrei cei mai de seama arhitecti romani apartinand stilului modern.

 6. Theodora Cucu says:

  Expoziţia « Arhitectura interbelică̆ a Bucureşţiului și regalitatea » din cadrul Anualei de Arhitectură a reprezentat un prilej de a descoperi clădirile iconice din Bucureşti. Fotografiile realizate cu deosebită atenţie surprind grandoarea arhitecturii din perioada interbelică în care au activat unii dintrei cei mai de seamă arhitecţi romani aparţinând stilului modern.

 7. Dumitrescu A. David says:

  O experiență culturală foarte plăcută și frumoasa, expoziţia “Arhitectura interbelică̆ a Bucureşţiului și regalitatea” din cadrul Anualei de Arhitectură a impresionat întreg publicul prin claritatea și splendoarea ei.

 8. Mărășescu Corina says:

  Expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea”, din cadrul Galei Anualei de Arhitectură 2019, constituie o pagină de istorie, extrem de valoroasă, a arhitecturii moderniste a Bucureștiului din perioada interbelică. Conținutul complex și în detaliu al fotografiilor ce alcătuiesc expoziția are un puternic impact asupra privitorului, punând în valoare identitatea culturală, reprezentată aici prin măreția edificiilor emblemă ale Capitalei interbelice.
  Îmi exprim, pe această cale, deosebita consideratie pentru munca depusă în elaborarea acestui proiect.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35092496
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate