Arhitectura interbelică a Bucureştiului și regalitatea

Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România organizează în parteneriat cu Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual, expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea”. Expoziţia va avea loc în cadrul Galei Anualei de Arhitectură București, ediția a XVII-a 2019, în data de 10 iulie 2019, ora 19:00, la Muzeul Național de Artă al României, aripa Auditorium, intrarea din strada Știrbei Vodă, Bucuresti, România.

Expoziția „Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea” se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României fiind semnată de acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu și dr. arh. Luca Matei Stoian.

Aceasta are un conținut complex și de maxim interes, atât pentru participanți, cât și pentru publicul interesat și cuprinde panouri de fotografie de arhitectură a zece edificii de arhitectură modernă relevante; lucrări reprezentative pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est – europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică.

Expoziţia, pune în valoare identitatea culturală și istorică, contribuind la integrarea acesteia în spațiul european.

2 comentarii

  1. George Trohani

    corect este Bucurestilor. Numele de orașe sunt la plural, nu la singular.

  2. Viorica Mwais

    Admiratie, pretuire, respect si speranta!

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25366880
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate