Apelul lui Sorin Ilieșiu

MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA!

Manifestanţii din Piaţa Universităţii şi de pretutindeni, protestează de zece zile, pe ploaie, în frig şi pe ninsoare, împotriva mizeriei morale şi materiale, a lipsei de demnitate la care, noi românii, suntem condamnaţi de cei fără cuvânt şi fără omenie, de cei fără Dumnezeu care, pentru propria căpătuială, îşi vând chiar şi compatrioţii şi ţara. Numai din cauza lor am ajuns în străfundul mocirlei. Cu toate acestea, credem că nu suntem definitiv pierduţi, că Dumnezeu ne mai poate salva.

Încă de acum 22 de ani puteam reveni la monarhie, dar creierele noastre au fost spălate de comunişti. Noroc că sufletul nostru nu a putut fi spălat.

Şansa noastră e că avem un rege înţelept care-şi iubeşte poporul, avem un rege iubit în toată lumea pentru că a scurtat cu şase luni al doilea război mondial salvând astfel viaţa a milioane şi milioane de oameni de pe toate continentele, avem un rege datorită căruia am redobândit Transilvania de nord şi Ţinutul secuiesc, pierdute în 1940 prin Diktatul lui Hitler la cererea lui Horthy.

Să nu uităm că epoca de maximă bunăstare a românilor a fost posibilă numai şi numai datorită regilor care au întemeiat România independentă în 1877 şi au reîntregit-o în 1918.

Acum 70 de ani, nivelul de viaţă din Regatul României era acelaşi ca cel din Regatul Belgiei pe care l-am fi depăşit cu mult dacă n-ar fi dat comunismul peste noi.

…Şi nimeni n-ar mai fi plecat astăzi din România!

Cei 22 de ani de după căderea comunismului au dovedit fără tăgadă că în prezent, nouă românilor, ne-a mai rămas doar prima şi ultima şansă: Regele Mihai.

Monarhia va salva România numai şi numai prin voinţa reprezentanţilor poporului român din Piaţa Universităţii şi de pretutindeni, inclusiv a celor din Parlamentul României.

Cu toţii trebuie să ne gândim la şansa noastră şi a copiilor noştri cu cea mai mare responsabilitate de care suntem în stare.

Dă Doamne mintea cea de pe urmă a românilor!

23 Ianuarie 2012, preziua Unirii

Sorin Ilieşiu – autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului  http://www.revista22.ro/raportbrpentru-condamnarea-regimului-politic-comunist-ca-nelegitim-si-criminal-2567.html

http://www.gds.ong.ro/apel.htm

http://www.revista22.ro/apel-pentru-condamnarea-internationala-a-criminalitatii-si-nelegitimit-3326.html

POST SCRIPTUM:
Nu cer nimănui să semneze acest apel pentru că dacă s-ar aduna un milion de semnături, cei de rea-credinţă ar spune că un milion reprezintă doar 5% din populaţia României.
Miracolul reinstaurării monarhiei este realmente posibil. Afirm acest lucru cu toată tăria şi în deplină cunoştinţă de cauză, inclusiv în calitate de coautor al Raportului final pentru condamnarea comunismului. Citez din acest document de stat, al treilea cap de acuzare: O acţiune principală pentru care regimul comnunist trebuie condamnat ca ilegitim şi criminal este “distrugerea continuităţii constituţionale a statului român, prin lovitura de stat din 30 decembrie 1947 care a dus la abdicarea forţată a Regelui Mihai”. Concluzia logică, justă şi inconturnabilă care se impune conform acestui document de stat este refacerea continuităţii constituţionale a statului român prin revenirea Regelui Mihai în fruntea României.

16 comentarii

 1. Valerian Stan says:

  O atitudine admirabilă şi un text aşijderea.

 2. Gabriela says:

  Foarte bine spus! Felicitari, dle Iliesiu!
  Ma bucura foarte mult faptul ca Principele Radu publica zilnic pe blog, pentru ca, astfel, primim zilnic un semn din partea familiei regale.
  Sunt convinsa ca sunt multi oameni de buna credinta, romani adevarati, care doresc reinstaurarea monarhiei.
  Cum am putea face asta, pasnic si demn? Stiu bine ca Maiestatea Sa, Regele MIhai, nu ar accepta sa se urce pe tron, ca urmare a unor comploturi sau varsari de sange. Daca ar fi fost asa, ar fi putut sa o faca inca din 1992.
  Citind cartea lui Ivor Porter, am avut momente cand mi-am zis – de ce nu a profitat, de ce nu s-a luat cu ei de gat si sa -si fi luat tronul inapoi, dupa caderea comunismului.. de ce a preferat sa-si tina cuvantul dat chiar si in fata acelor mincinosi, fara dragoste de neam !?.. Raspunsul a venit mai tarziu.. pentru ca astfel nu ar mai fi fost exemplul nostru de conduita morala si credinta in adevaratele valori; pentru ca daca ar fi procedat altfel, s-ar fi compromis si n-ar mai fi pastrat imaculata imaginea si constiinta Regelui Mihai..
  De aceea, apare intrebarea: cum sa o facem , astfel incat sa fie curat si cinstit, dar SA SE INTAMPLE?
  A venit timpul ca rabdarea Regelui Mihai si a poporului roman sa isi arate roadele biruintei!
  Dumnezeu sa ne ajute!

 3. Rares says:

  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 4. Adelaida Perjoiu says:

  Multumim ca sunteti prezenti prin aceste postari, in fiecare zi! Ne redati speranta ca nu visam in van! Va multumim! Doamne ajuta!

 5. stoicarodica2010 says:

  Vreau sa va spun ca evenimentele tragige ale anului 1947 prin care a fost intrerupta continuitatea constitutionala a statului roman prin punerea in scena a abdicarii Regelui Mihai ,care in fapt a fost fortat sub amenitarea pistulului lui gh.gheorghiu dej sa demisioneze,istoria a inregistrat cea mai grava si gangrenata rana produsa poporului roman.Aceasta rana nu mai are vindecare..Murim cu totii, fiecare la randul lui,cu aceasta durere de nedescris.Singura solutie este ca acest adevar sa-l afle si omul de rand si cel mai invatat dar ,al carui creer a fost spalat de latrai si bestiile comunisto-securiste.
  Poporul are dreptate nu cu politicieni pe post de presedinte. se poate vindeca Romania Romania se mai poate redresa numai sub Monarhie!
  Niciodata nu a existat mai mare speranta pentru a ne recapata Regele nostru ,decat in prezent.
  Spiritul Pietii Universitatii si caldura sufletelor noastre impreuna cu Protestatarii de pretutindeni trebuie sa- reintroneze pe MS Regele Mihai.
  Majestate!Aveti incredere in poporul din piata,care reprezinta esenta calitativa a neamului romanesc!
  Protestari!
  Ramaneti alaturi de poporul urgisit!
  Pentru binele neamului romanesc si a sa propasire reinfiintati REGATUL ROMANIEI! Patria recunoscatoare!
  Traiasca MS REGELE MIHAI!
  Tot inainte PUI DE LEI!

 6. Gabriela says:

  Regele Mihai este recunoscut ca fiind cea mai de incredere personalitate (politica) din Romania! Maine, 30ian, va aparea aceasta stire, oficial. Semne bune se arata! Acum trebuie actionat! Fizic, sunt departe de tara, dar m-as intoarce chiar maine daca Regele nostru ar da un semn clar ca are nevoie de noi, de sustinerea noastra. Sunt multi romani, care cred ca asteapta acest SEMN.

 7. Eatan Niculina says:

  Felicitari d-nul Sorin Iliesiu ! Traiasca MS REGELE MIHAI !

 8. Marilena Rotaru says:

  DOAR MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA!

  După 22 de ani de încercări de reformă, România a ajuns astăzi într-un impas evident, pe care îl simţim, fiecare dintre noi, fie că suntem copii lipsiţi de sprijin, elevi derutaţi de experimentele nereuşite din sistemul şcolar, absolvenţi fără perspective în carieră, tineri geniali care nu ne putem împlini vocaţia, muncitori disponibilizaţi, agricultori ignoraţi, profesori amăgiţi, medici dispreţuiţi, militari înfometaţi, preoţi marginalizaţi, pensionari umiliţi, elite uitate, artişti cărora ne este călcată în picioare demnitatea şi batjocorită arta. Biserica este atacată de aceia care vor să ne smulgă credinţa din suflete. Unităţile militare au ajuns să fie protejate de firme private de pază. Valorile naţionale dispar din manuale şi, în acelaşi timp, televiziunile ne livrează noi „modele”: impostori din toate zonele societăţii.

  Nu mai trăim de mult într-o ţară cu probleme, ci într-o ţară-problemă! Ne plângem de lipsa modelelor, dar le răpim pensiile celor mai mari actori ai ţării. Ne iluzionăm cu „frumuseţile patriei”, dar nu reuşim să construim câteva autostrăzi cumsecade. Reuşim, în schimb, să ne batem joc de patrimoniul moştenit de la strămoşii noştri: demolăm case de patrimoniu, urâţim biserici seculare, ignorăm cu inconştienţă dezastrul pe care îl va produce un cutremur în capitala ţării. Visăm la agricultura ecologică, dar îi lăsăm pe guvernanţi să transforme ţara în teren de experiment pentru pesticide periculoase, refuzate în America de Sud. Reprezentanţi aleşi şi realeşi ai statului fac de ruşine ţara în întâlnirile internaţionale. Anticomunismul legitim a fost confiscat tocmai de uneltele criminale ale regimului comunist: în timp ce eroii anticomunişti mor în sărăcie şi uitare, torţionarii şi urmaşii lor sunt „oamenii de succes” ai ţării. Pentru lupta anticorupţie o singură deviză ar fi nimerită: „Hoţul strigă hoţii!” Peste tot funcţionează selecţia inversă, fondată nu pe profesionalism şi moralitate, ci pe puterea banului şi a relaţiilor oneroase. Suntem pe cale să irosim şi şansa istorică a intrării în Uniunea Europeană: din nepricepere şi din rea-voinţă, fondurile europene nu ajung să producă efecte benefice în vieţile noastre.

  Dar acest „noi” pe care l-am folosit până acum nu e drept, pentru că pe NOI, de fapt, nu ne întreabă nimeni. EI, politicienii demagogi şi corupţi, ofiţerii acoperiţi din politică şi din presă, securiştii deveniţi „oameni de afaceri de succes” şi-au creat o ţară a lor, o ţară pe care nu o mai recunoaştem ca fiind adevărata Românie.

  NOI muncim mult pentru noi şi pentru copiii noştri, ne iubim ţara şi credem mereu că mâine va fi mai bine. Avem totuşi o vină: RESEMNAREA.

  A venit timpul să ne trezim şi să ne scuturăm de coşmarul care ne împresoară. Noi înşine avem soluţia! O soluţie de care s-a vorbit şi acum 22 de ani, dar pe care EI au sufocat-o sub valuri de minciună şi dezinformare: RESTAURAREA MONARHIEI CONSTITUŢIONALE! România are nevoie de Regele ei!

  În momentele de cotitură ale istoriei noastre, am ştiut întotdeauna să alegem corect: vom şti şi de data aceasta să recuperăm chipul cel bun al ţării, forma de guvernământ tradiţională a românilor şi, odată cu ea, demnitatea naţională şi încrederea în noi înşine.

  Odată cu dispariţia republicii, vom abandona crimele comunismului, umilinţa, frica, minciunile, ezitările, lipsa de repere. Şi ne vom lua România înapoi! RESTAURAREA MONARHIEI CONSTITUŢIONALE ne va apropia din nou de eroismul voievozilor de demult, de inteligenţa Regelui CAROL I (cel care a transformat o provincie otomană într-un Regat independent, prosper şi respectat în Europa), de sensibilitatea Reginei ELISABETA, de loialitatea Regelui FERDINAND I (Întregitorul României), de strălucirea Reginei MARIA, de dinamismul Regelui CAROL al II-lea şi de nobleţea sufletească a Reginei ELENA.

  Monarhia nu va rezolva singură toate problemele, dar ne va ajuta pe noi să le rezolvăm odată pentru totdeauna. Regele nu va munci pentru noi, dar va restaura respectul pentru munca noastră. Monarhia ne va salva de EI, de cei care parazitează ţara!

  Majestatea Sa Regele MIHAI I îşi serveşte ţara de 90 de ani! E încă aici pentru noi, plin de răbdare, de înţelepciune şi de iubire nesfârşită pentru Ţara Lui. Alături de Rege stau Principesa Moştenitoare MARGARETA şi întreaga Familie Regală.

  DUREROS DE MULT TIMP A FOST IROSIT!
  DAR REGELE AŞTEAPTĂ ÎNCĂ SĂ NE SERVEASCĂ
  DE PE TRONUL ŢĂRII SALE!
  TOTUL E POSIBIL, TOTUL DEPINDE DE NOI!
  NU MÂINE, CHIAR ACUM!

  COLEGIUL INFORR
  (Asociația de informare despre Regatul României)

 9. Marius Florentin Stodinetchi says:

  Sunt alaturi de orice initiativa care poate inapoia Romania,romanilor.
  Sunt cu trupul si sufletul alaturi de Majestatea Sa Regele,pana la ultima suflare !
  Majestate,dati-ne un semn si ne adunam toti cei cu sufetul curat,sub Drapelul Vostru !

 10. Andreescu Olga says:

  Pertinente comentarii, dar rămâne deschisă întrebarea: cum se poate aboli sistemul republican care, din păcate, mai are susţinători (unii visându-se ei înşişi preşedinţi)? Istoricii, juriştii, oamenii de cultură, formatorii de opinie ar trebui să facă front comun în scopul realizării acestui deziderat: ROMÂNIA-MONARHIE CONSTITUŢIONALĂ! Dar fără sprijinul BISERICII ( se înţelege, în primul rând al Întâistătătorului său ) şi fără acces liber la TVR, doleanţele celor ce gândesc asemenea dlui Ilieşiu vor rămâne în stadiul de vis neîmplinit.

 11. M.B. says:

  Nu Dumnezeu ne poate salva, ci forța colectivă a conștiinței noastre renăscute, construind unitate, solidaritate și responsabilitate asumată pentru soarta fiecărui lucru și a țării întregi.
  Sufletul este locul renașterii . Iar sufletul poporului român este legat prin har înalt, indestructibil, de cel uns a-l reprezenta, a-l sluji și proteja, a-l inspira, călăuzi și iubi, cu tot ceea ce iubirea pură poate oferi. Suntem binecuvântați să avem în Regele nostru un reper și un model de autentică autoritate. Prima și ultima noastră șansă este să ne regăsim sufletul, adevărata identitate. Atunci, ceea ce acum numim miracol va veni în mod firesc, ca o reintegrare a ființei.
  Putem înlocui, fiecare din noi, semnătura de adeziune la apelul dlui Ilieșiu, cu faptele noastre slujind trezirea conștiinței colective.

 12. Gianina says:

  Domnule Iliesiu,

  Apreciez cuvintele din apelul Dvs, ma fac sa ma simt mai increzatoare ca soarta noastra a romanilor se va schimba. Cum ne organizam, ce facem, astfel incat apelul Dvs sa devina realitate? Avem nevoie de Regele Nostru.

 13. Rotaru Marina says:

  Ma alatur domnului Sorin Iliesiu. Am convingerea ca numai monarhia constitutionala poate salva Romania. Dovada este livrata de ultimele zile de haos politic si parlamentar. Daca am fi avut in acest moment pe M.S. Regele Mihai in capul tarii, conform constitutiei regale, Regele ar fi putut sa aiba o intrevedere cu primul ministru si sa il intrebe daca mai are sau nu sustinere in parlament. Si daca primul ministru nu are sau nu mai are sustinere parlamentara majoritara (adica o majoritate confortabila), atunci Regele are dreptul sa ii ceara demisia si sa se treaca la alegeri anticipate si la formarea unui alt guvern care sa se bucure de suport parlamentar. Fara alte comentarii. Iata ca mecanismul unei monarhii constitutionale este foarte bine gandit si nu este nici pe departe invechit sau anacronic, asa cum sustin foarte multe persoane publice. Un astfel de mecanism ar scuti tara de multi timpi morti si de certuri inutile. Ma intreb: cate dintre aceste persoane publice, care se perinda pe la televiziuni si care se considera formatori de opinie, au citit oare THE ENGLISH CONSTITUTION, celebra carte a lui Walter Bagehot, care explica mecanismul unei monarhii constitutionale? Cati oare dintre aceste persoane cunosc cate ceva din domnia Reginei Victoria a Marii Britanii, in timpul careia s-a perfectat ideea ca monarhul constitutional trebuie sa fie un adevarat arbitru, total detasat si deasupra oricarui partid politic sau grup de interese? Am impresia ca foarte putini au analizat problema cu atentie si vorbesc in cunostinta de cauza. Pentru multi altii, rasfoitul in graba a catorva pagini de internet pare sa fie suficient.
  Romania are nevoie de monarhie constitutionala. Ar fi nu numai regasirea unei continuitati intrerupta brusc de bocancul sovietic si prelungita artificial si ilegal de cizma comunista postrevolutionara, dar ar putea fi si o solutie pragmatica.
  Asadar, MONARHIA CONSTITUTIOANAL SALVEAZA ROMANIA!

 14. Rotaru Marina says:

  Rectific ultimul paragraf de la comentariul 14:
  “Romania are nevoie de monarhie constitutionala. Ar fi nu numai regasirea unei continuitati intrerupta brusc de bocancul sovietic. O continuitate statala inlocuita prin forta si fara acceptul populatiei printr-o republica populara nedorita. O republica prelungita artificial si ilegal de cizma comunista postrevolutionara. Monarhia constitutionala ar putea fi si o solutie pragmatica care, in plus, ar asigura mai multa demnitate tarii”.

 15. Rotaru Eugen says:

  Traiasca Regele!
  Cand a plecat Regele Mihai din tara, la inceputul anului 1948, aveam doi ani.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45725867
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate