Împreună cu Principele Charles la Arenele BNR

Alteța Sa Regală Principele de Wales a încheiat astăzi o nouă ședere în țara noastră. Este al cincisprezecelea an în care Principele Charles vine în România, țară pe care o iubește și o admiră atât de mult.

În grădina Arenelor Băncii Naționale a României a avut loc astăzi, 11 iunie 2012, sărbătorirea Zilei Naționale a Marii Britanii și Irlandei de Nord (ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a), precum și a Jubileului de Diamant al domniei Majestății Sale. Regina a urcat pe tron în februarie 1952, succedând tatălui său, Regele George al VI-lea.

Principesa Moștenitoare și cu mine am reprezentat Familia Regală la această sărbătoare și am fost fericiți să revedem pe Principele Charles pe pământ românesc.

În urmă cu doar două zile am încheiat cea de-a doua vizită în Marea Britanie dedicată Jubileului Reginei, după vizita Regelui Mihai în 18-19 mai și a noastră în 2-8 iunie 2012.

 

 

6 comentarii

 1. Stelian Rotaru

  Frumos, speranta, demnitate ! Nimic fara Dumnezeu !

 2. Pingback: La Dinastia reale della Romania - Pagina 2

 3. FP

  In anul 2009,am avut sansa sa cumpar la targul Gaudeamus o carte foarte interesanta:THE CORONATION BOOK,dedicata evenimentului incoronarii MS Regina Elisabeta a-II-a in 1952.
  Cartea prezinta comentarii,instantanee foto,precizari asupra familiilor ce au domnit in Marea Britanie,poze de familie.
  Printre ele ,o fotografie ce surprinde exact The Mall,identica in continut dar diferita in detalii cu cea vazuta dupa spectacolul de la The Diamond Jubilee.
  Este vorba de o masa de oameni similara in 2012 cu cea din 1952, densitatea participarii este identica,numai detaliile difera(ornarea fantanii,moda vremii,)
  De aici nu mai este decat un pas al judecatii:care sistem social se poate bucura de o asemenea popularitate…in forma continuata?Oare acesti oameni nu au trecut prin vicisitudinile timpurilor,au avut numai fericire?Cum gandesc ei,sunt oare convocati cu metode politicianiste?Eu cred ca nu!Ar trebui sa incepem sa reflectan si sa actionam sub imperiul propriei logici astfel incat sa evitam situatiile de un comic burlesc al acestor zile din tara noastra.
  Marele noroc este ca englezii nu au obiceiul de a se prapadi de ras cand gafeaza preopinentul.Altfel ,sunt sigur ca AS Printul de Wales,a fost avizat de ce se intampla pe la noi!

 4. Doina Uricariu

  Mesajul meu este unul simplu. Casa Regală a României ridică linia de orizont a valorilor României prin toți invitații ei și toate proiectele pe care le susține. Bun venit Prințului Charles și admirație pentru gazdele sale, Casa Regală a României.

 5. Vizitä frumoasä, dar si importantä, pentru casele regale engleze si romäne.
  Multä sänätate M. S. principelui de coroanä Charles de Wales si de Marea Britanie.

 6. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra,

  Guvernantii nostri si-au facut demult, prin prestatia lor publica lamentabila, ignobilul obicei de a sluti fata Romaniei si a felului in care este perceputa tara si poporul nostru atat in afara, dar chiar si in ochii propriilor concetateni. Singurele raze de lumina vin din partea Casei Regale care, reprezentandu-ne in diverse ocazii, aduce mari beneficii morale Romaniei, dar si din partea ASR Printului Charles care, indragostit de Romania – partea sa nealterata de timp – reuseste sa o faca astfel cunoscuta si altora din tara Sa.

  De cate ori Il vad alaturi de Altetele Voastre imi spun ca noi, ca Romani, nu avem voie sa abdicam de la speranta pentru un maine ALTFEL, sub sceptrul Coroanei Romaniei.

  Cu aceleasi sentimente de profund atasament si devotiune,
  Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23862857
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate