Cupa Regelui la Oină, în Anul Centenar

În prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, duminică, 13 mai 2018, pe Stadionul Național de Rugby din Capitală a avut loc finala celei de-a șasea ediții a Cupei Regelui la Oină.

Evenimentul, organizat de Federația Română de Oină și de partenerii ei, a încheiat șirul sărbătorilor dedicate zilei de 10 Mai, în prezența Familiei Regale a României. Amfitrionul finalei și comentatorul ei a fost dl Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Principele Radu a efectuat aruncarea bastonului la începerea finalei, pentru desemnarea primei echipe la bătaie.

Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Cupa Regelui la Oină, iar Straja Bucureşti s-a situat pe locul al II-lea, după un meci care s-a încheiat cu scorul de 17-10 (8-2).

Frontiera a câștigat pentru a patra oară Cupa Regelui, în  cele şase ediţii desfăşurate până acum. Locul al treilea a revenit Biruinţei Gherăeşti (Neamţ), care a învins cu scorul de 14-8 echipa Politehnica din Cluj-Napoca.

Dl Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sporturilor, a înmânat diplomele, medaliile și cupa echipei situată pe poziția a treia, ministrul Tineretului și Sportului, doamna Ioana Bran, a acordat diplomele, medaliile și cupa echipei finaliste, iar Principele Radu a înmânat diplomele, medaliile și cupa câştigătorilor trofeului.

Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Familiei Regale a României.

Frontiera Tomis Constanţa este câştigătoarea titlului naţional anul trecut, ACS Straja Bucureşti a cucerit Cupa Federaţiei, CS Biruinţa Gherăeşti este câştigătoarea Cupei Satelor, iar CS Politehnica Cluj-Napoca şi-a adjudecat Trofeul Fair Play.

 

4 comentarii

  1. Mihaela Paraschiva

    Felicitari castigatorilor!

  2. Dinca Florina

    Felicitari Frontiera Tomis Constanta! Sunteti la fel de buni ca acum 10 ani, desi timpul a trecut peste toti! Bravo! Veti ramane si vom ramane cu aceste frumoase amintiri!

  3. Diana Lucia Zotescu

    Importanta sportului de masa in crearfea unui popor viguros a fost dintotdeauna o preocupare majora a regilor nostri. Idea trebuie insa sustinuta si la nivelul oficialitatilor din sport, a conducerilor federatiilor, dar si a Ministerului Invatamantului (vezi reducerea iresponsabila a numarului orelor de sport din Curricula scolara. Ca veche sportiva si, deci, ca mare iubitoare de sport, stiu sigur – dar nu dau nume ! – ca unii sunt preocupati doar de propria lor imagine (si profit). O atitudine paguboasa pentru intregul nostru popor.

  4. Gratitudine Alteţei Sale Regale Principelui Radu al României pentru tenacitatea exemplară în sprijinirea sportului naţional!

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 23913230
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate