Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta pentru anul 2018

Marți, 13 martie 2018, în Aula Mare a Academiei de Studii Economice din București, au fost acordate Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta (anul al III-lea), fondate de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și de ASR Principele Radu.

Gazdele ceremoniei au fost rectorul ASE, dl profesor universitar Nicolae Istudor, și prorectorul, dl profesor universitar Dorel Paraschiv.

Bursa “Regina Elisabeta” i-a fost oferită studentei Olga Bodrug, iar Bursa “Regele Carol I” lui Ilie Laurenţiu Pătraşcu. Bursele au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu, care a transmis gazdelor și numeroșilor studenți prezenți un cuvânt din partea Majestății Sale Margareta și a sa.

AGERPRES

Patru burse regale cu caracter anual au fost fondate de Majestatea Sa și de Principele Radu în anul 2015, în preajma sărbătorilor de Paști. Bursa Regele Carol I și Bursa Regina Elisabeta sunt destinate studenților Academiei de Studii Economice din București, iar Bursa Regele Ferdinand I și Bursa Regina Maria sunt oferite anual studenților Universității Academiei de Științe din Chișinău.

Bursele anului 2018 de la Chișinău vor fi acordate în ziua de 23 martie 2018, la Universitatea Academiei de Științe.

Beneficiarii (în fiecare an, alții) sunt aleși dintre acei studenți care au rezultate remarcabile la studii și se află într-o situație materială precară.

Bursele continuă tradiția sprijinirii educației naționale de către Coroana Română.

Bursele regale sunt oferite cu sprijinul generos al Asociației Furnizorilor Casei Regale a României.

Bursele regale anul I

Bursele regale anul II

Fotografii de Daniel Angelescu

5 comentarii

 1. Gabriela Bucur

  RESPECT!!

 2. Mesaje FB

  Ion Arus Cu recunoștință, trebuie făcut tot ce trebuie pt.această, țară, care trece prin atâtea…. Dumnezeu sa va binecuvânteze….
  #
  Pop Doina Burse împărţite frăţeşte !❤️
  #
  Valeria Lămureanu Felicitari pentru ceea ce faceti ca politicienii nostri au alte treburi….. ale lor personale.
  #
  Marieta Docan Cum poti beneficia de aceasta bursa?
  #
  Gabriela Bucur RESPECT Casa Regala a Romaniei!!
  #
  Iuliana Lako Felicitări pentru tot ce faceți. Santeti demni de această țară pentru ca știm adevărul de poporul roman nui intreseaza pe cei de sus.
  #
  Mara Sima Dumnezeu Să ne Binecuvânteze Regina și Țara ! Să ne trăiți Majestate !
  #
  Lesevschi Eugenia Respect, iubire si pretuire Majestate pentru faptele nobile si munca neobosita in slujba Tarii! Traiasca Majestatea Sa Regina Margareta Familia Regala si Regatul Romaniei!
  #
  Jon Margineanu ONOARE SI RESPECT CASEI REGAE
  TRAIASCA REGIA
  NIHIL SINE DEO !
  #
  Jon Margineanu TRAIASCA REGINA

 3. Serbanescu Augustina

  Sincere felicitari ,pentru tot ceea ce faceti.

 4. Diana Lucia Zotescu

  Bursele oferite de Coroana Romana, de Majestatea Sa si de Alteta Sa Regala sunt nu doar un act de generozitate, ci si – sau mai ales – un act ce reflecta inalta constiinta civica a Familiei Regale, a celei mai inalte expresii a implicarii Sale in sprijinirea tinerelor valori din intreaga Romanie (aceea care era Romania Mare in 1918), a iubirii traditionale a re3gilor nostri pentru Romania si poporul roman.

  Felicitari merituosilor studenti ce se bucura astfel, timp de un an, de un pretios ajutor financiar si moral din partea Reginei noastre si a Principelui Consort !

 5. Felicitari din suflet Majestatii Sale Margareta Custodele Coroanei Romaniei si ASR Principe Radu !!Bravo studentilor ce au primit onorata bursa !!Nihil Sine Deo!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2018 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 22809867
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate