Alteța Sa Regală Principesa Maria

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Alteța Sa Regală a venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei.

Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A lucrat la New York, în relatii publice, în cadrul unor companii private. Apoi, Alteța Sa Regală a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Principesa a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Majestăților Lor și a Altețelor Lor Regale. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București, din 1997 până în 2014. Cea mai importantă ședere în țară a Principesei Maria a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a împlinit, la data de 13 iulie 2014, vârsta de 50 de ani. Majestatea Sa Regele și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, cu ocazia zilei de 10 Mai.

Astfel, pe data de 7 mai 2014, seara, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria. După ceremonie, a avut loc un dineu în onoarea Principesei Maria, pentru aniversarea împlinirii vârstei de 50 de ani. La ceremonie și dineu au luat parte personalități din autoritatea politică, mediul academic și din societatea civilă.

În toamna anului 2014, Principesa Moștenitoare Margareta a cerut surorii sale să se mute definitiv în România. Principesa Maria a urmat calea propusă de Custodele Coroanei și, în ianuarie 2015 s-a mutat la București. Principesa Maria desfășoară o susținută activitate în domeniul social și reprezintă Familia Regală în diverse ocazii, în București, în comunitățile locale și în străinătate.

Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj:

  • Congresului Societății Române de Rinologie.
  • Organizației Umanitare Concordia
  • Programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec
  • Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia
  • Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană Caolin
  • Federaţia Română de Badminton
  • Celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL
  • Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați

Lasa un comentariu