Alteța Sa Regală Principesa Maria

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Alteța Sa Regală a venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost Majestatea Sa Margareta, sora ei.

Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A lucrat la New York, în relatii publice, în cadrul unor companii private. Apoi, Alteța Sa Regală a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Principesa a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Custodelui Coroanei și a Principelui Radu. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București, din 1997 până în 2014. Cea mai importantă ședere în țară a Principesei Maria a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a împlinit, la data de 13 iulie 2014, vârsta de 50 de ani. Atunci, Regele Mihai și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, în avans, cu ocazia zilei de 10 Mai. Cu acea ocazie, Custodele Coroanei Margareta a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria.

În toamna anului 2014, Majestatea Sa Margareta a cerut surorii sale să se mute definitiv în România. Principesa Maria a urmat calea propusă de Custodele Coroanei și, în ianuarie 2015 s-a mutat la București.

Principesa Maria este implicată în diverse proiecte cu caracter social, medical, educațional și civic. Alteța Sa Regală a acordat Înaltul Patronaj:

  • Congresului Societății Române de Rinologie.
  • Organizației Umanitare Concordia
  • Programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec
  • Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia
  • Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană Caolin
  • Federaţia Română de Badminton
  • Celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL
  • Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați

Lasa un comentariu