Ziua de naștere a Principesei Maria

Astăzi, Principesa Maria a României își sărbătorește ziua de naștere. La mulți ani Alteței Sale Regale!

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu s-au întâlnit, în grădina Palatului Elisabeta cu Principesa Maria, pentru a o sărbători cu ocazia zilei sale de naștere.

Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Alteța Sa Regală a venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma activități profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată. Cea mai tânără dintre principesele României a fost botezată în credința ortodoxă, iar nașa de botez a fost Majestatea Sa Margareta, sora ei.

Principesa Maria a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor. A lucrat la New York, în relatii publice, în cadrul unor companii private. Apoi, Alteța Sa Regală a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Principesa a petrecut, în ultimii ani, Crăciunul la Săvârșin, în compania Custodelui Coroanei și a Principelui Radu. Principesa a fost de mai multe ori în vizită în țară și la București, din 1997 până în 2014. Cea mai importantă ședere în țară a Principesei Maria a fost aceea de la Crăciunul anul 1997, când întreaga Familie Regală s-a regăsit la București, pentru prima oară împreună, pe pământ românesc.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a împlinit, la data de 13 iulie 2014, vârsta de 50 de ani. Atunci, Regele Mihai și-a dat acordul ca sărbătorirea jubileului Principesei Maria să aibă loc la București, în avans, cu ocazia zilei de 10 Mai. Cu acea ocazie, Custodele Coroanei Margareta a conferit, în numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce Principesei Maria.

În toamna anului 2014, Majestatea Sa Margareta a cerut surorii sale să se mute definitiv în România. Principesa Maria a urmat calea propusă de Custodele Coroanei și, în ianuarie 2015 s-a mutat la București.

Principesa Maria este implicată în diverse proiecte cu caracter social, medical, educațional și civic. Alteța Sa Regală a acordat Înaltul Patronaj:

 • Congresului Societății Române de Rinologie
 • Organizației Umanitare Concordia
 • Programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec
 • Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia
 • Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană Caolin
 • Federaţia Română de Badminton
 • Celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL
 • Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați

11 comentarii

 1. Ionut Ticu says:

  Altetei Sale Regale Principesei Maria a României

  La multi si binecuvântati ani, cu sănătate, fericire si realizari alaturi de intreaga Familie Regală a României!

  13 Iulie 2021

 2. Astarastoae Daniela says:

  LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI ALTETA! BUNUL DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA SI SA VA BINECUVANTEZE IN TOATE! VA IUBIM

 3. Alexandru-Sorin Pantea says:

  La Mulți Ani cu multă fericire și sănătate! Dumnezeu să binecuvânteze întreaga Familie Regală a României!

 4. HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE ZUM GEBURTSTAG; PRINZESSIN MARIA VON RUMÄNIEN; UMRINGT MIT VIEL GESUNDHEIT; ZUFRIEDENHEIT UND JEDEN TAG RECHT VIEL SONNENSCHEIN – GOTT BESCHÜTZE SIE MAJESTÄT
  HERZLICHE GRÜßE UND UMARMUNGEN AUS DEUTSCHLAND
  ————————————————————————————
  LA MULTI ANI SI BINECUVANTATI ANI ALTETA
  PRINCIPESA MARIA DE ROMÄNIA!
  BUNUL DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA SI SA VA BINECUVANTEZE IN TOATE! VA IUBIM FOARTE MULT
  FELICITÄRI DE ZIUA ASTÄZI DE NASTERE
  NIHIL SINE DEO

 5. Cristian Badea says:

  La mulți ani!

 6. Liliana Sora says:

  La mulţi ani , binecuvântaţi cu sănătate, linişte şi pace în suflet, iar iubirea de bine şi de frumos să Vă însoţească mereu !

 7. Călinescu Mariana says:

  La multi ani cu sănătate și fericire ASR Principesa Maria!

 8. George Trohani says:

  La multi ani ! cu sănătate și spor în cele bune.
  ASR Principesa Maria este aceea care fizic seamănă cel mai mult cu Regele Ferdinand I. La prima sa vizită în România, împreună cu surorile Sale, am avut onoarea de a-I face o fotografie de profil lângă bustul regal la MNIR ….
  Doamne ajută !

 9. Andreea Cimpoeru says:

  La multi ani cu sanatate si impliniri!
  Revenirea Altetei Sale Regale in tara este o mare bucurie si intregeste dorinta multor romani de a revedea familia regala prezenta si activa din nou in societatea romaneasca.

 10. Viorica V. M. says:

  * La multi si fericiti ani regali! *

 11. Diana Lucia Zotescu says:

  LA MULTI ANI cu ocazia zilei de nastere, Altteta Voastra Regala ! Fie ca Bunul Dumnezreu sa va scalde in binecuvantare si daruri ceresti, sa Va dea sanatate si ani multi, si sa Va binecuvanteze cu energie si inspiratie in toate indatoririle regale pe care le indepliniti spre binele tarii.

  M-am bucurat mult sa pot avea onoarea de a schimba cateva cuvinte cu Alteta Voastra la petrecerea din 30 iunie de la Palaatul Elisabeta.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40846562
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate