Vizită regală la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Joi, 8 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu au făcut o vizită la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Cuplul regal a fost întâmpinat de managerul spitalului, dr Mihai Vasilescu, și de alți membri ai conducerii acestei mari instituții de sănătate. La vizită a luat parte dr Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a vizitat mai multe dintre clinicile spitalului, unde a stat de vorbă cu pacienți, cu medici, cu personal medical și tehnic. La finalul vizitei, Familia Regală a avut o întâlnire cu profesorii universitari șefi de clinică din spital.

Spitalul de urgență are o istorie de opt decenii, fiind înființat în anul 1934, în timpul domniei Regelui Carol al II-lea. Ideea unei unități medicale de elită care să răspundă urgențelor în sănătate a aparținut însă Reginei-mamă Elena a României. Regina este prima care a cooptat în proiectul său mari medici ai vremii, în scopul de a înființa primul spital cu acest profil din țara noastră.

Spitalul are un mare număr de clinici și laboratoare și primește zilnic 500 de pacienți. El funcționează pe toată durata zilei și a nopții, fără întrerupere.

Majestatea Sa Margareta se află pentru a treia oară în acest spital, după vizita împreună cu Regina Ana, acum 20 de ani, și cea din timpul spitalizării victimelor incendiului de la Colectiv.

Fotografii de Daniel Angelescu

12 comentarii

 1. Diana Tocitu-Sinaia says:

  O Regină pe care o simțim atât de aproape de sufletele noastre!! Vă mulțumim, Majestate, pentru tot ce faceți pentru acest popor!Cât despre noi, rămânem UNIȚI pentru REGINĂ ȘI ȚARĂ!!Vă iubim!!

 2. Dinca Daniela says:

  Au primit-o pe Majestatea Sa elitele de la Floreasca, doctorul Serban Bradisteanu nu a incaput in sala, la fel si Maria Dorbantu; sunt prea mici fata de colegii domniilor lor.

 3. Cristina Maria Ciuca says:

  Frumos gest de a vizita un spital!
  Ma bucur sa o revad pe Majestatea Sa!!!
  Felicitari pentru tot ce faceti!

 4. Mihaela Nicoleta says:

  Foarte frumos, respect pentru Familia Regala!

 5. FELICITARI, MAJESTATE!!!Felicitari .ASR Principe Radu pentru sustinere al MS Margareta Custodele Coroanei Romaniei!!

 6. Primul pas in calitate de regina! Felicitari pentru initiativa! Toata simpatia si respectul ca tanara mostenitoare a Vessnic Adoratului MS Regele Mihai I ! Prin ceea ce faceti, onorati memoria tatalui Domniei Voastre!!!

 7. Emilian T.Vandenboer says:

  Felicit pe Majestatile Voastre pentruca ati inceput sa scormoniti toata tara romaneasca. Curaj si ritm intens de munca doresc din toata inima MS Reginei Regatului Romaniei Margareta I-a.
  Nu m-am indoit niciodata de cotitura radicala care va incepe intr-.un anumit moment din partea MS Reginei Regatului Romaniei Margareta I-a.
  Am inceput sa cred in minuni Dumnezeiesti !
  Cu adanc respect fata de Majestatea Sa Margareta – Custodele Coroanei Regale a Romaniei – Coaroana care aminteste ca “PE AICI NU SE TRECE!”
  Cu adanc respect
  Emilian T.Vandenboer

 8. Gabriela Bucur says:

  Multumiri pentru fotografii.Admiratia mea,pentru Familia Regala a Romaniei.Oalta fata a acestei tari.Mult RESPECT !!

 9. M-au trecut toti fiorii, cata iubire si respect am vazut aici…Doamne , ajuta sa ne intoarcem la Monarhie!

 10. Cristian Sandu says:

  Toata stima pentru profesionalismul personalul medical de la Spitalul de Urgenta “Floreasca”! Recent, au rezolvat cu bine si probleme de sanatate ale unor membrii ai familiei mele!Ma bucur pentru onoarea pe care le-a facut-o Majestatea Sa prin aceasta vizita!

 11. Sorin Cazacu, Galați says:

  Totul se leagă de regalitate.

 12. Mihai Maria says:

  Felicitări Majestatea voastră! Încet încet poate ajungem la inima tuturor! Sînt alături de Majestatea voastră pentru totdeauna!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797688
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate