Vizită regală la Palatul Nunțiaturii Apostolice

 

Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Nuntiul Apostolic Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, 30 mai 2017, Nuntiatura Apostolica Bucuresti

În această seară, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au vizitat Palatul Nunțiaturii Apostolice din Capitală, unde s-au întâlnit cu Excelența Sa Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic, Decanul Corpului Diplomatic acreditat la București.

Au luat parte ÎPS arhiepiscopul Ioan Robu, mitropolitul romano-catolic de București, precum și membri ai Corpului Diplomatic acreditat în țara noastră.

Palatul Nunțiaturii Apostolice a fost inaugurat în anul 1901, în timpul domniei Regelui Carol I, drept reședință a Arhiepiscopului de București. În anul 1920, în timpul domniei Regelui Ferdinand I, s-a deschis Legația României la Vatican, iar în anul 1938, în timpul Regelui Carol al II-lea, legația a fost ridicată la rang de ambasadă. Relațiile diplomatice cu Cetatea Sfântului Scaun au fost întrerupte între anii 1950 și 1990. Începând din anul 1998, Nunțiul Apostolic redevine Decanul Corpului Diplomatic acreditat în România.

6 comentarii

 1. Cristina Popescu says:

  Suntem mandri de reprezentare! Doamne ajuta!

 2. Doamne ajuta!!Sa fie binecuvantata Familia Regala a Romaniei si Casa Regala a Romaniei!!!Imagine plina de speranta pt Romania si natiunea romana!!

 3. Gabriela Bucur says:

  RESPECT!!!

 4. Dumnezeu si Maica Domnului sa ocroteasca pe Majestatea Sa Regele Mihai I si Familia Regala!!Toate cele bune pt ASR Custodele Coroanei Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu!!Doamne ajuta!!!

 5. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 6. […] Ultima vizită a cuplului regal la Nunțiatura Apostolică a avut loc în mai 2017. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 43036366
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate