Vizită regală la Banca Națională, martie 2023

Miercuri, 29 martie 2023, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au participat la lansarea monedelor jubiliare dedicate împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției din 1923, găzduită de Banca Națională a României. AGERPRES

Familia Regală a fost întâmpinată de domnul Mugur Isărescu, Guvernator al BNR, și domnul Eugen Nicolăescu, Viceguvernator al BNR, care i-au condus pe Majestatea Sa și pe Alteța Sa Regală către Sala de Marmură, unde Majestatea Sa a semnat în Cartea de Onoare. A urmat vizitarea expoziției deschise în holul Băncii Naționale, consacrată Legii Fundamentale a României Întregite.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Radu au luat parte în continuare la lansarea monedelor cu caracter jubiliar dedicată împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției de la 1923, moment deschis de cuvântul Guvernatorului Mugur Isărescu.

A fost citit mesajul Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis. Au urmat discursuri prezentate de către Prim-ministrul Guvernului, Excelența Sa domnul Nicolae-Ionel Ciucă, vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Vasile-Daniel Suciu (în numele președintelui Camerei), președintele Curții Constituționale, domnul Marian Enache, și președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop. Invitații au avut plăcerea de a viziona discursul înregistrat al profesorului Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, ajuns la vârsta de 100 de ani.

@Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49495598
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate